KREMPITA PO ITALIJANSKOM RECEPTU: Otkrijte tajni sastojak koji kraljicu kremastih poslastica čini neodoljivim

Praktična žena
KREMPITA PO ITALIJANSKOM RECEPTU: Otkrijte tajni sastojak koji kraljicu kremastih poslastica čini neodoljivim
Krempite su čuveni kolač koji se lako pravi i postoji nekoliko verzija koje svaka domaćica prilagođava sebi. Obično se prave od lisnatog tijesta, a između je fil koji se pravi od pudinga od vanile.

Krempite su čuveni kolač koji se lako pravi i postoji nekoliko verzija koje svaka domaćica prilagođava sebi. Obično se prave od lisnatog tijesta, a između je fil koji se pravi od pudinga od vanile, piše Stvarukusa.

Postoje i brže verzije koje se ne peku, to su takozvane lažne krempite. Italijani imaju svoju recepturu koja se razlikuje u jednom sastojku. Taj tajni sastojak je slatka pavlaka koju oni dodaju u ohlađeni puding od vanile. Takođe, oni za koru ne koriste lisnato tijesto nego prave mekanu koru.

Sastojci:

5 jaja
120 g šećera
5 kašika brašna
5 kašika ulja
1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

1 l vode
180 g pudinga od vanile
rendana kora limuna
6 kašika šećera
200 ml slatke pavlake

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, kao i ulje. Dobro sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta. Kada se ohladi isjecite koru na 2 jednaka dijela. U vodu dodajte rendanu koru limuna, šećer i puding od vanile, pa kuvajte uz konstantno miješanje dok se ne zgusne. Ohladite, pa dodajte slatku pavlaku i dobro umutite. Jednu koru stavite u odgovarajuću tepsiju, a zatim sipajte fil preko. Na kraju stavite i drugu koru i ostavite u frižideru minimun 2-3 sata. Pospite šećerom u prahu.


 

Ne propustite