Juneće meso često vam ispadne žilavo? Otrivamo vam trik kako ga omekšati

Praktična žena
Juneće meso često vam ispadne žilavo? Otrivamo vam trik kako ga omekšati
Juneće meso treba omekšati prije nego se krene termički obrađivati, a to se može napraviti na nekoliko zanimljivih načina

Juneće meso treba omekšati prije nego se krene termički obrađivati, a to se može napraviti na nekoliko zanimljivih načina

Pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u hladnjaku. Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija - on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. 

Isto djeluje i ananas, prenosi BrightSide.  

Osim ove dvije vrste egzotičnog voća, možete dodati malo rižinog vina, naribanog luka i jabuke i ostaviti u tome meso tijekom cijele noći, a jednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i octa. 

Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ako pripremate neko jelo u zadnji tren.

 U octu već mora stajati cijelu noć.
 

Ne propustite