DUGA RUKA ISIL-A: Teroristička organizacija preuzela odgovornost za bombaški napad u Kampali, najveći napad u Ugandi u zadnjih desetak godina

Svijet
DUGA RUKA ISIL-A: Teroristička organizacija preuzela odgovornost za bombaški napad u Kampali, najveći napad u Ugandi u zadnjih desetak godina
Teroristička organizacija ISIL preuzela je odgovorenost za nedavni bombaški napad koji se dogodio u subotu u Kampali, glavnom gradu Sudana. U izjavi ISIL navodi se kako su njihovi članovi detonirali eksplozivnu napravu na prostoru restorana u kojem se skupljaju "članovi i špijuni križarske vlasti Ugande". Policija je pak izvjestila kako je riječ o napravi koja je bila punjena čavlima kako bi se prouzrokovao maksimalan broj žrtava.

Teroristička organizacija ISIL preuzela je odgovorenost za nedavni bombaški napad koji se dogodio u subotu u Kampali, glavnom gradu Sudana. U izjavi ISIL navodi se kako su njihovi članovi detonirali eksplozivnu napravu na prostoru restorana u kojem se skupljaju "članovi i špijuni križarske vlasti Ugande". Policija je pak izvjestila kako je riječ o napravi koja je bila punjena čavlima kako bi se prouzrokovao maksimalan broj žrtava, piše Advance.hr.

U policijskom izvještaju ističe se kako su tri osobe ušle u restoran te ostavile torbu na podu. Neposredno pred eksploziju izašli su iz objekta. U eksploziji je poginula 20-godišnja konobarica, a troje ljudi je ranjeno - dvoje se nalazi u kritičnom stanju.

Dugogodišnji predsjednik Ugande, Yoweri Museveni, odmah je rekao nakon eksplozije kako se radi o vjerojatnom terorističkom napadu.

Ovo je najveći napad u Ugandi u više od deset godina. Zadnji veliki napad izveli su 2010. pripadnici somalijske militantne skupine Al-Shabaab kad su u bombaškom napadu ubili više desetaka osoba (bila je to odmazda za sudjelovanja vojske Ugande u sukobu u Somaliji).

Ne propustite