Sramna izjava Dodika: RS za razliku od BiH, a pogotovo od Federacije, ima snagu za samoodrživost

Bosna i Hercegovina
Sramna izjava Dodika: RS za razliku od BiH, a pogotovo od Federacije, ima snagu za samoodrživost
.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon održanog sastanka sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, da Republika Srpska ima snagu za samoodrživost, te da će Narodna skupština RS u narednim danima donositi odluke koje će vratiti ustavnu poziciju.

Sa Dačićem je razgovarao o međusobnoj saradnji RS i Srbije.

- Danas smo razgovarali o vremenu iza nas. Ocijenili smo da je ta saradnja oduvijek bila izrazito dobra i puna međusobnog uvažavanja - rekao je Dodik.

- Drago mi je da je ovdje čovjek koji može da posvjedoči o teškim vremenima kroz koje je srpski narod prolazio. Mislim da je upravo tu problem RS zato što je ona jedina samoodrživa za razliku od BiH koja to ne može ili Federacije koja to ne može nikako. Jedino RS ima snagu. Zato se pokušava putem raznih odluka visokih predstavnika i Ustavnog suda neustavno i antidejtonski na kriminalan način mijenjati ta pozicija RS. Tu je Narodna skupština RS koja će u narednim danima donositi odluke koje trebaju da vrate njenu ustavnu poziciju. To su bile teme o kojima smo razgovarali - rekao je Dodik.

Narednog mjeseca održat će se zajednička skupština Srbije i RS u Beogradu.Ivica Dačić rekao je da mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajani.

- Možda 30 godina ne predstavlja veliku vremensku distancu, ali za Srbiju i Republiku Srpsku bile su prekretnica za budućnost. Ako se nešto mijenja mora da bude u saglasnosti dva entiteta i tri naroda. Nikava sila ne dolazi u obzir - istakao je Dačić.

Poručio je da specijalne veze između RS i Srbije su "živa veza" između istog naroda, i tu ne postoje nikakve granice.

- Ništa novo se ne dešava na ovim prostorima, to se radi već decenijama, da se "izigra" Dejtonski sporazum, uzimajući RS gotovo sva ovlašćena - rekao je Dačić.

Izvor:Avaz

Ne propustite