Požar u Brčkom nije podmetnut, potvrđen i uzrok smrti stradalih

Aktuelno
Požar u Brčkom nije podmetnut, potvrđen i uzrok smrti stradalih
.

Trovanje ugljen-monoksidom zvanično je potvrđeno kao uzrok smrti šest osoba koje su stradale u jučerašnjem požaru u Brčkom koji je izbio u porodičnoj kući u naselju Suljagića Sokak.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Brčko distrikta.

“Rezultati obdukcije stradalih u Suljagića sokaku pokazuju da je riječ o trovanju ugljen-monoksidom. Naređeno je toksikološko vještačenje i vještačenje uzroka požara po vještaku protivpožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba”, istakao je Beganović.

Prvobitno je bilo rečeno da su povrijeđene četiri osobe, međutim, taj broj se povećao na sedam. Među njima je jedno petogodišnje dijete koje je zadobilo teške povrede i nalazi se u intenzivnoj njezi u UKC Tuzla.

Kako je danas ranije za N1 potvrdila Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla, dijete je u kritičnom stanju, bori se za život, a iako je bio planiran transport u Beograd to nije bilo moguće zbog teškog zdravstvenog stanja.

Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi Brčko Distrikta nam je također rekao da će ostali povrijeđeni iz bolnice u Brčkom biti pušteni na kućno liječenje i da će biti smješteni u hotelu dok im se ne obezbijedi novi ili obnovi stari dom.

Izvor:N1

Ne propustite