Dodik u prisustvu patrijarha Porfirija poručio Borenoviću: Ajd ne s*ri!

Bosna i Hercegovina
Dodik u prisustvu patrijarha Porfirija poručio Borenoviću: Ajd ne s*ri!
.

Tokom sinoćnje večere sa patrijarhom Porfirijem, kojoj je prisustvovalo i nekoliko zvaničnika Republike Srpske, došlo je do incidenta u kojoj su glavni akteri bili član Predsjendištva BiH Milorad Dodik i lider PDP-a Branislav Borenović. 

Naime, kako saznaje BN iz krugova bliskim crkvenim velikodostojnicima u opuštenoj atmosferi nezaobilazna tema bila je i aktuelno-politička situacija tokom koje je Milorad Dodik pokušao da svoje najnovije poteze približi patrijarhu, navodeći da je "sada momenat da Republika Srpska se odvoji od Muslimana i BiH", tvrdeći da je postalo neizdrživo jer "nam oni oteše sve, zemlju, vodu..."

Kazao je da problem prave i zapadnjaci, ali, kako je naveo, i neki Srbi, koje oni podržavaju...

Kako tvrdi BN, na Dodikovu priču oštro je reagirao predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji se, takođe zajedno sa gradonačelnikom Banja Luke, našao u tom društvu.

Borenović je prekinuo Dodika u elaboraciji i biranim riječima se obratio patrijarhu kazavši da to nije tako, što se Dodiku nije svidjelo.

Međutim, kako tvrdi izvor BN-a, Borenović je izrekao nekoliko rečenica koje su bila kontra Dodikovim, koji ga je pokušavao prekinuti dovikujući mu - Šta ti znaš i tako sve, kaže, u Milinom maniru...

Rasprava i razgovor je trajao "malo Dodik, malo Borenović, a u to su se uključili i drugi prisutni, dok u jednom momentu Dodik nije rekao Borenoviću i to sve pred patrijarhom i ostalim crkvenim velikodostojnicima: - Ajd, ne s*ri"!

Da je došlo do incidenta tokom večere sa patrijarhom potvrdili su večeras za portal "Avaza" iz PDP-a. 

- Tačno je da su zvaničnici učestvovali na ovom prijemu i da se desila ovakva prepirka između Dodika i Borenovića. O ovom incidentu danas se priča po Banja Luci - navedeno je za portal "Avaza".

Kako dalje piše BN, patrijrah je pokušavao da kaže da treba smirenim tonom i dijalogom rješavati nesuglasice, ali nije iznosio svoje stavove, više je slušao", tvrdi taj izvor i dodaje da je Dodik negodovao i na Stanivukovića, koji je podržao Borenovićeve stavove, kazavši da je ovo što se radi avanturizam i kockanje sa RS-om.

Međutim, Dodik, očito iznerviran činjenicom, da nije samo on "glavni" imao je "okršaj" i sa Stanivukovićem kome je zamjerio što, kriminaluzuje njega i njegovu djecu,tvrdeći da nema afera u RS-u o kojima "trubi" opozicija.

Pored crkvenih velikodostojnika na toj večetri bili su još i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, Nenad Stevandić...

Izvor:avaz

Ne propustite