Šarović o današnjem susretu Vučića i Dodika: Evo šta će se desiti

Objavljeno:23.10.2021 - 14:04
A A A Times Arial

Ono što će danas Dodik reći Vučiću sigurno neće biti prava istina o stvarnom stanju, koju bi predsjednik Srbije trebao da zna. On mu je sigurno neće saopštiti, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Republiku Srpsku, kaže Šarović, mi sami ne trebamo gurati u izolaciju i provocirati još dublju krizu, koju nismo spremni da iznesemo.

- Za sve ono što kao Republika Srpska hoćemo i trebamo, na što opravdano ukazujemo sa naše strane i što zaista moramo mijenjati, trebamo prije svega da obezbjedimo unutrašnju raspravu i konsenzus u samoj RS i da pri tome ne prijetimo nikome i ne vučemo jednostrane poteze. U tome se mi razlikujemo od Dodika - istakao je Šarović.

To znači, dodao je on, da na bilo koji način ne treba da budemo oni koji ugrožavaju mir, već da trebamo voditi pametnu i razumnu politiku, jedinu koja će donijeti pozitivan rezultat za nas.

- Mahanje pesnicom od strane aktuelne vlasti je pogrešan potez. Suočeni su sa potpunim neuspjehom u vođenju RS i zato pokreću točak krize na širem planu. A takva politika je prijeteća i pogubna i to najviše po RS. Dodik igra ovu igru sam i prvenstveno zbog sebe, ali ukoliko ne bude zaustavljen, previsoku cijenu njenih posljedica platit ćemo svi - upozorio je Šarović.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!