SDP BiH: Dok Dodik nasrće na državu, Vlada FBiH nastavlja pljačku

Objavljeno:23.10.2021 - 09:51
A A A Times Arial

Dok Milorad Dodik nasrće na državu, kadrovi SDA i HDZ u Vladi FBiH i dalje nastavljaju “pljačku” 80 miliona KM privrednicima kroz nepotrebnu zamjenu fiskalnih kasa, poručuju iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH).

U nastavku pročitajte saopćenje SDP BiH koje prenosimo u cijelosti:

"Jedino gore od samog čina je količina nevjerovatnih laži u nedavnom obrazloženju Vlade FBiH u koju ne mogu povjerovati ni djeca u vrtiću.

Suština lopovluka kroz fiskalne kase nije u prenosnom sistemu nego aplikaciji koja omogućava da se vrši selektivna evidencija prometa.

Apsolutno je netačno da implementacija online modela fiskalizacije traži pet godina, jer se ista može implementirati puno jednostavnije i brže od planirane trogodišnje zamjenske pljačke.

Online fiskalizacija se brže implementira, košta puno manje, a država i privrednici uspostavljaju najpošteniji odnos kad je u pitanju evidencija i uplate po PDV koji plaćaju gradjani.

Nažalost, Vlada FBiH ovim potezom direktno pogoduje bogaćenju pojedinaca koji će i dalje imati priliku da vrše sistemsku evaziju poreza, gdje i dalje podržava pristup u kojem smo mi jedina zemlja koja je privatizirala fiskalni sistem.

Pozivamo Udruženje poslodavaca FBiH da stane u zaštitu svojih članova, te sa svoje strane napravi pritisak i pomogne nam da zajednički zaustavimo destrukciju motiviranu ličnim interesom pojedinaca iz Vlade FBiH koja ne koristi nikome osim nekolicini koji bi se po starom dobrom, već viđenom scenariju obogatili sponzoriranjem istih onih politika koji su to uradili i prvi put", naglasili su iz SDP BiH. 

Novi.ba/Radio Sarajevo

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!