FHMZ objavio vremensku prognozu za naredna 3 dana: Evo šta nas očekuje

Bosna i Hercegovina
FHMZ objavio vremensku prognozu za naredna 3 dana: Evo šta nas očekuje
Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Gradačac 8; Ivan-sedlo, Livno, Sanski Most, Zenica 10; Bihać, Bugojno 11; Sarajevo 12; Grude 14; Mostar 16; Neum 18 stepeni; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake u drugom dijelu dana. Prije podne kiša u većini područja, a poslije podne, uglavnom, na istoku, jugoistoku Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab primjenljivog smjerea. Dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu od 16 do 20 stepeni.

Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za BiH.

Objavljena vremenska prognoza za naredna 3 dana:

ZA 24.10.2021 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini mala do umjereno oblačno. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

ZA 25.10.2021 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U večernjim satima nešto više oblaka se očekuje u sjevernim i zapadnim dijelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

ZA 26.10.2021 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno. Tokom dana, uz nešto više oblaka, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite