KOJI DIO TIJELA VAS BOLI? OVA TEHNIKA JE ČUDESNA: Pronađite tačku na licu i evo šta trebate uraditi

Objavljeno:21.10.2021 - 18:08
A A A Times Arial

Jedan od fascinantih i čarobnoih stvari jeste koliko naše tijelo radi za nas, a potrebno je samo malo kako bismo u njemu uspostavili ravnotežu. Usljed raznih spoljnih negativnih efekata, toksina i stresa, važno je da se potrudimo i uspostavimo unutrašnji osjećaj blagostanja.

Postoje razne tehnike koje pomažu da uspostavite balans u tijelu i umu istovremeno, a jedna od vodećih je refleksoterapija lica. Ova vrsta refleksologije u koristi lice kao mapu za komunikaciju sa različitim sistemima po cijelom tijelu. Može podstaći različite funkcije kao što su podsticaj limfi, oslobađanje napetosti i balansiranje energije jin i jang.

Refleksologhija je povezana sa akupunkturom, a umjesto da koriste igle za stimulisanje određenih cenatar u tijelu preko određenih tačaka, holističari su počeli da koriste dodir. U početku je to samo bio dodir prstima, a kasnije su napravljena i posebna pomagala, najčešće roloni sa kristalima (uglavnom žad). Određivanjem pravih tačaka zna licu koje su povezane sa određenim organima, pojedinac može da postane sam svoj iscelitelj, piše Sensa

Ova tehnika pomaže da se bolje povežete sa svojim tijelom. Dodirom određenih tačaka na licu možete pozitivno stimulisati funkciju organa u telu, što se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini. Kako biste sami uradili refleksologiju lica pogledajte navedenu mapu na kojoj su istaknute tačke koje su povezane sa određenim organima, pa pratite sljedeće korake:
  
Osluškujte svoje tijelo, osvijestite u kom delu tela se oseća napetost, pa tačku za taj dio tijela pronađite na "mapi lica". Važno je da pre masaže vaše lice bude čisto i suho. Stavite nježno dva prsta (kažiprst i srednji prst) na tačku i polako kružnim pokretima masirajte tačku. Povećavajte postepeno pritisak, ali ne d vam bude bolno i neprijatno. Radite ovo sve dok vas opušta i pomaže. Ovu praksu možete primenjivati svakodnevno.

Na ovaj način ne možete sebe izlečiti od tegoba, važno je da se konsultujete sa stručnom osobom i ljekarom. Međutim, refleksologija lica može pomoći da se opustite, umanjite bol i pozitivno utičete na balans energije, ali i zdravlje cjelokupnog organizma.