BIN SALMAN ODRIJEŠIO KESU Newcastle našao prvu zvijezdu? Pregovara s četvrtim najskupljim igračem u istoriji, daje mu pravo bogatstvo samo da potpiše

Fudbal
BIN SALMAN ODRIJEŠIO KESU Newcastle našao prvu zvijezdu? Pregovara s četvrtim najskupljim igračem u istoriji, daje mu pravo bogatstvo samo da potpiše
,

Ousmane Dembele mogao bi sljedeće godine potpisati za Newcastle bez odštete, tvrdi Goal.

Četvrti najskuplji nogometaš svih vremena ima ugovor s Barcelonom do kraja sezone, a njegovi agenti i on odugovlače s prihvaćanjem produženja ugovora. Barceloni se žuri da što prije francuski reprezentativac potpiše novi ugovor kako sljedeće godine ne bi besplatno otišao.

"Dembele razmatra koje su mu opcije nakon odlaska iz Barcelone, a Newcastle je glavni kandidat za njegov potpis", piše Goal, a španski mediji javljaju da bi Dembele od Newcastlea, kluba s najbogatijim vlasnikom na svijetu, mogao dobiti petogodišnji ugovor s 15 miliona eura godišnjom platom i 15 miliona eura bonusa ako dođe kao slobodan igrač. Pregovori su navodno već počeli.

Dembele je u Barcelonu stigao 2017. godine za 135 miliona eura. Na Camp Nouu je imao velikih problema s povredama i dosad je skupio 118 utakmica i postigao 30 golova. Ove sezone još nije zaigrao zbog nove ozljede, a Barcelona mu prijeti da će ako ne potpiše ugovor drugi dio sezone provesti na tribinama. 

Podsjetimo, Newcastle je nedavno prodan investitorima iz Saudijske Arabije. Investicijska grupa, koju predvodi Saudijski javni investicijski fond (PIF), postala je vlasnica kultnog kluba. 

Na čelu PIF-a je Mohammed bin Salman, saudijski princ i prvi čovjek iza kralja u Saudijskoj Arabiji. Upravlja vladom svoga oca, kralja Salmana bin Abdulaziza, i de facto je najmoćniji čovjek u državi.

Newcastle je tako postao klub s najbogatijim vlasnikom na svijetu, ali zbog pravila financijskog fair-playa ne može preko noći dovesti najbolje igrače. U sljedećem prijelaznom roku može potrošiti oko 230 miliona eura na nove igrače pa Newcastle većinu momčadi planira složiti od zvijezda poput Dembelea za koje se ne mora plaćati odšteta.

Nakon osam kola Newcastle još ne zna za pobjedu u Premier ligi.

Ne propustite