Ponovo noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

Bosna i Hercegovina
Ponovo noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja
Ponovo su na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave će trajati nekoliko noći, u vremenu od 23 do 04.30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Ponovo su na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave će trajati nekoliko noći, u vremenu od 23 do 04.30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Zbog asfalterskih radova, danas će u vremenu od 7 do 18 sati za saobraćaj bit zatvorena dionica regionalnog puta R-445 Kakanj-Visoko (od BP „Mušinbegović“ do skretanja za „Asfaltgradnja“).

Danas i sutra u vremenu od 8 do 18 sati, zbog sanacionih radova, bit će obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na putni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava. Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Apel: Tokom oktobra i novembra povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda u jutarnjim i večernjim satima, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO
-Zbog izvođenja radova na asfaltiranju, danas do 15 sati, na snazi je obustava saobraćaja u ulici Hamdije Kreševljakovića.
- Zbog radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Midhata Hujdura Hujke, Željeznička i Bosanskih gazija od 09 do 18 sati etapno će se obustavljati saobraćaj.
- Etapno se obustavlja saobraćaj u ulicama Gornja Breka i Provare, a radovi se izvode u vremenu od 08 do 16 sati.
- Zbog sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Stupska.
- U svrhu provođenja pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, obustavlja se saobraćaj u ulici Jukićeva.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Karpuzova, Hamdije Čemerlića, Kolodvorska, Čekaluša, Budakovići, Hakije Kulenovića, Cicin Han, Hadželi, Izeta Delića, Bulevar Meše Selimovića (kod tramvajske stanice Nedžarići, smjer Ilidža-Baščaršija), Barska, Alifakovac, Veliki Alifakovac, Maguda, Megara, Maršala Tita, Zaima Šarca, Čadordžina i Zlatnih Ljiljana (Hadžići).

Ne propustite