Više hiljada demonstranata na ulicama Ljubljane: Protestuju protiv epidemioloških mjera vlade Janeza Janše

Region
Više hiljada demonstranata na ulicama Ljubljane: Protestuju protiv epidemioloških mjera vlade Janeza Janše
,

Više hiljada demonstranata opet je u srijedu popodne u Ljubljani protestvovalo protiv epidemioloških mjera vlade Janeza Janše, posebno obaveznih Covid propusnica, a neki su tražili i vladinu ostavku.

Neprijavljen protest još traje u večernjim satima, uz povećanu prisutnost policije, ali za sada bez incidenata i intervencije policije koja je kordonom spriječila odlazak protestanata pred zgradu parlamenta, te identificirala nekoliko osoba među protestantima, a najmanje jednog i privela.

Oporba je u srijedu u parlamentarni postupak inače uložila interpelaciju protiv ministra unutarnjih poslova Aleša Hojsa, predloživši njegovu smjenu zbog kako kažu pretjerane uporabe represivnih mjera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko prosvjednih okupljanja.

Hojs ima povjerenje premijera Janeza Janše koji je lani odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere. Opozicija je za interpelaciju prikupila 43 potpisa zastupnika, skoro polovicu od ukupnog broja članova Državnog zbora u kojemu je 90 zastupnika, prenijela je Hina.

Ne propustite