Ronaldo za veliki preokrez Uniteda, Juve 'juventusovski' u Rusiji, uvjerljivi Bayern

Fudbal
Ronaldo za veliki preokrez Uniteda, Juve 'juventusovski' u Rusiji, uvjerljivi Bayern
,

Nakon jučerašnje, zbilja napete akcije i plejade pogodaka u Ligi prvaka, danas smo gledali skoro pa reprizu jučerašnjeg dana. Puno pogodaka, i to puno pogodaka u kasnim fazama utakmice.

Prvi i najatraktivniji dvoboj večeri, što zbog stanja na tablici, što zbog nogometa koji njeguju takmaci, svakako je bio onaj između Manchester Uniteda i Atalante. Svi koji prate Premier ligu znaju da su Crveni vragovi, unato činjenici da od kolovoza u redovima imaju Cristiana Ronalda, varljive forme. Kiksali su u LP protiv Young Boysa u Švicarskoj, pobijedili Villareal pogotkom Ronalda u posljednjoj minuti nadoknade, pa je postalo jasno da će United protiv neugodne Atalante ići stopostotno, jer prilike za popravak neće biti ako Solsjaerove trupe izgube bodove u dvomeču s talijanskim predstavnikom.

Čini se da je visoki poraz protiv Leicestera bio samo uvod u daljnje muke Norveškog stručnjaka. Nakonk ratkog ispitivanja snaga, Atalanta je povela pogotkom našeg Marija Pašalića! Dupli pas po desnoj strani koji sjajno primiruje Zappacosta i šalje do našeg Pašalića koji je ostao nečuvan od dekoncentriranog McTominayja. 

United se nakon primljenog gola sabrao i odmah zaprijetio preko Freda, no njegov udarac nije dovoljno precizan i snažan da bi ugrozio sigurnog Mussoa. I taman kad je United preuzeo posjed i počeo polako prijetiti prema golu Atalante – novi šok. Korner za goste, Demiral na pravom mjestu i sigurnih 2:0, David De Gea nije imao šanse. 

Do poluvremena, opet Fred. Bio je sam finiš prvog dijela, Brazilac se izvukao na kakvih 16 metara od gola i zapucao neometan. Lopta je otišla pored gola. Skupa, možda i najskuplja pogreška prvog poluvremena, ovaj gol bi prelomio utakmicu i odveo ju u neizvjesnost. Mogao je i Rashford zabiti, sve se odvila unutar jedne jedine minute. Izašao je reprezentativac Engleske sam pred golmana i pogodio gredu. Atalanta je pokazala znanje, ali i zavidnu dozu sreće.

Drugi dio susreta je donio potpuno ofenzivu crvenih dresova. Atalanta se povukla na svoju polovicu, Ronaldo je preuzeo ulogu „kolovođe“ i stalno vukao loptu prema golu, gradeći se od obrambenih igrača. Solsjaer je naredio puni pritisak prema bijelim dresovima što mu se isplatilo jer je jedno krivo dodavanje Atalante otvorilo prostora Bruni Fernandesu da pronađe samog Rashforda koji neće i treći put promašiti veliku šansu za gol.

2:1 je definitivno najgori rezultat u gostima. Atalanta je načela sve ono dobro što su napravili što je otvorilo krila Unitedu i njihovim ambicijama da krenuo odlučno po izjednačenje, čak i pobjedu. Tako je i bilo na Old Traffordu. United je osjetio da može do izjednačenja, Atalanta se povukla u svoju trećinu igrališta čekajući kraj utakmice. Idealan scenarij za preokret. To se naposlijetku i dogodilo. Sve je zakuhao Cristiano Ronaldo i to u dva čina. Prvo je pustio loptu kada zbilja nije trebao. Na kraju je ispalo da je ta propuštena lopta na Maguiera donijela izjednačujući gol za 2:2.  Par minuta kasnije, u 80. minuti, kada su navijači već nervozno počeli gristi nokte, opet Ronaldo, ovog puta s pogotkom za 3:2 i delirij na Teatru Snova.

Spomenimo i drugu utakmicu Unitedove skupine F. Villareal je bez većih poteškoća pobijedio švicarski Young Boys. Problema ni nije moglo biti jer su osjetno slabiji domaćini, puno manje opasno nego prije nekoliko sezona kada su izbacili Dinamo, propustili u prvom poluvremenu zapucati po golu. Villareal je to kaznio s dva pogotka. Žuti dresovi su zagrizli na mamac podignute ruke Morena, Pino je uletio iz drugog plana i sam macat matirao vratara.  Kasnije je još na 2:0 povisio Moreno iz jedanaesterca.

U drugom dijelu je Elia vratio Boyse u utakmicu, no sve je zapečatio Moreno kasnim golom za konačnih 1:3 i slavlje slavne Žute Podmornice. Lako kao brojalica 1-2-3. Brza kontra i sigurna realizacija nakon odbijanca. Da stvari budu interesantnije, Villareal je dao još jedan gol. Strijelac Chukweueze.

Pratili smo i zbivanja iz skupine H. Chelsea je imao danas najlakši zadatak, pobijediti (za prilike Lige prvaka) slabašni Malmo. Nebeskoplavi dresovi nisu bili u stanju držati pod kontrolom Lukakua, i ostale napadače Chelseaja koji su se „križali“ pred šesnaestercem po volji. Iz jedne takve isprepletene mreže, pao je i prvi, svakako najljepši pogodak utakmice. Samo nismo sigurni je li Danac ovo gađao ili ga je lopta malo pomazila i otišla po prečku.Do poluvremena je na 2:0 povisio Jorginho koji je napokon ušao u formu kada su jedanaesterci u pitanju.

Drugi dio susreta je tekao u istom tonu jer Malmo jednostavno nema kvalitetu držati korak s puno jačim Chelseajem. Pokušavali su gosti pronaći pukotinu u domaćoj obrani, no nije išlo preko Tuchelovih ideja koje su danas funkcionirale besprijekorno. Iz jedne kontre nakon oduzete lopte u fazi napada, Chelsea je zabio treći gol i potpuno riješio pitanje pobjednika. Naš Mateo Kovačić je utakmicu gledao s klupe, prednost je danas dobio Kante. Do kraja utakmice Chelsea je dodatno povećao prednost na 4:0, opet je suđen jedanaesterac koji sigurno u pogodak pretvara Jorginho. Bila kiša, bilo sunce, Jorginho je na penalu - siguran.

Spomenimo još kako je drugi susret skupine H, onaj između Zenita i Juventusa završio je tijesnom pobjedom gostiju, gol odluke za Juventus u 86. minuti zabio je Kuluševski.

Hrvat Ivo Grbić je skupio nekoliko dobrih odbrana protiv Seville koja je danas nastupala bez Ivana Rakitića. Konačni rezultat utakmice 0:0.

Golova je zato bilo u Lisabonu. Nakon poništenog pogotka Mullera i sjajne intervencije Neura iz drugog dijela, napeti okršaj portugalskog i njemačkog prvaka je prvi pogodak iznjedrio tek pred kraj utakmice. Moramo priznati, Pep Guardiola je sigurno barem malo osoran što je pustio Sanea da napusti Manchester. Zabio je prelijep gol. Kasnije je još Bayern zabio čak tri gola i riješio susret. Everton je nesretno zabio autogol, a Lewandowski je potvrdio pobjedu

Liga prvaka, 3. kolo

Skupina E

Barcelona – Dinamo Kijev 1:0

Benfica – Bayern München 0:4

Skupina F

Manchester United – Atalanta 3:2

Young Boys – Villareal 1:4

Skupina G

RB Salzburg – Wolfsburg 3:1

Lille – Sevilla 0:0

Skupina H

Chelsea - Malmö 4:0

Zenit – Juventus 0:1

Ne propustite