PIRE KROMPIR CIJELO VRIJEME PRAVIMO NA POGREŠAN NAČIN: Evo kako postići najbolji teksturu

Praktična žena
PIRE KROMPIR CIJELO VRIJEME PRAVIMO NA POGREŠAN NAČIN: Evo kako postići najbolji teksturu
.

Pire krompir se, barem na našem području, priprema tako da se krompiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire.  Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno.

pire

 Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

 Ona, naime, krompir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu. Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Da li ćete probati ovaj trik? 

Ne propustite