Konaković poručio farmaceutskim kompanijama: Ako budete pratili Dodika, platit ćete cijenu

Objavljeno:20.10.2021 - 14:27
A A A Times Arial

Želimo poslati poruku onima koji namjeravaju pratiti Dodika u suicidnim i neustavnim procesima izjavio je na današnjoj konferenciji Naroda i pravde lider ove partije Elmedin Konaković, referirajući se na težnje iz RS-a o formiranju vlastite agencije za lijekove.

Konaković je kazao kako šalje poruku "svim velikim igračima" na farmaceutskom tržištu BiH, "svima koji bi se eventualno uključili da se akredituju preko neustavne agencije za lijekove u RS".

"Upozoravamo ih da ćemo učiniti sve da one koji krše Ustav BiH limitiramo ili ograničimo tržište. Učinit ćemo da ne mogu prodati lijekove gdje Trojka vodi procese. Neka razmisle da li su spremni pratiti Dodika u neustavnim procesima", izjavio je Konaković.

Vlast u RS upozorio je i pozvao da se vrate u okvire legalnog djelovanja.

"Platit će veću cijenu nego što to misle. Koliko je važno jačanje domaće industrije, proizvoda i proizvođača, vidimo u vremenima kada se crni oblaci nadviju nad BiH. Kupovinom domaćih proizvoda jačaju svoju državu BiH", zaključio je Konaković.

Izvor:Klix

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!