Edita Kalajdžić potvrdila: Seb. zove - odnosi se na profesoricu Sebiju Izetbegović

Objavljeno:20.10.2021 - 12:57
A A A Times Arial

Suđenje Fadilu Novaliću i ostalima, optuženima za nabavku stotinu respiratora u vrijednosti 10,5 miliona KM, nastavljeno je danas saslušanjem Edite Kalajdžić, sekretara Vlade Federacije BiH.

Kalajdžić je na ročištu potvrdila da se u viber grupi GENSEK, u kojoj se obavljala komunikacija između premijera FBiH i njegovih uposlenika, skraćenica Seb.zove odnosi na profesoricu Sebiju Izetbegović, direktoricu KCUS-a.

Ona je općeno objasnila koji su njeni zadaci na radnom mjestu. Između ostalog, kazala je da je sve ponude koje su stizale na Ured premijera FBiH za nabavku medicinske opreme i sredstava proslijeđivala Federalnoj upravi CZ i Zavodu za javno zdravstvo FBiH.

Advokatica Vasvija Vidović, koja zasdtupa Fadila Novalića, i kojoj je nedavno hakiran računar i mobitel,danas je novinarima kazala da je, pred toga, dobivala i izbiljne prijetnje, a što je ve prijavljeno Federalnojnupravi policije.

Izvor:Avaz

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!