Tajna u 1. dijelu pripreme

SVI POGREŠNO PRAVIMO PIRE: Ovu CAKU sigurno ne znate, KREMASTIJI I UKUSNIJI NEGO IKAD, a manje prljavog suđa

Objavljeno:20.10.2021 - 12:06
A A A Times Arial

Kako vi spremate pire krompir?

Vjerovatno kao i većina ljudi, ovako spremate pire - obarite krompir u vodi, posolite pred kraj, procijedite, pa dodajete mlijeko i puter, pa sve umutite mikserom?

Jedna TikTokerka je otrkila mnogo jednostavniji način, ne samo da će pire biti kremastiji, ukusniji, nego ćete zaprljati i manje sudova. Na svom profilu na ovoj društvenoj mreži podijelila je tehniku koja je mnoge oduševila, a samo jedan korak u pripremi treba da izmenite.

pire1

Ona, zapravo, krompir kuva direktno u mlijeku, a kada je povrće omekšalo nije potrebno ni da se procedi već samo da se doda puter, so i, po želji, biber. Sve to se prvo malo ručno ispasira, a zatim umuti mikserom kako bi se dobila kremasta struktura i bez grudvica.

Njen video je oduševio mnoge na TikToku koji su joj se zahvalili na genijalnom savetu i izrazili čuđenje što za ovu "caku" nisu znali ranije!

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!