SVAKU KORU PREMAŽITE OVIM, PA ONDA FILUJTE: Univerzalni recept za preliv koji pitama daje mekoću i sočnost

Praktična žena
SVAKU KORU PREMAŽITE OVIM, PA ONDA FILUJTE: Univerzalni recept za preliv koji pitama daje mekoću i sočnost
.

Donosimo vam univerzalni recept za preliv, kojim ćete filovati svaku koru prije nego stavite nadjev. Pita će na ovaj način biti mekša, sočnija i ukusnija.

Sastojci:

8 kašika brašna
2 šolje mlijeka
1 suhi kvasac
1 šolja ulja
so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema:

Navedene sastojke za preliv pomiješajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavvimo je da prije pečenja odstoji sat i po, piše Stvarukusa.rs. 

Pita će biti bolja i ukusnija.

Ne propustite