ČUKLJEVI MOGU DEFORMISATI STOPALA, ALI MI IMAMO RJEŠENJE: Napravite prirodni lijek od gaveza i RIJEŠITE SE MUKE (RECEPT)

Porodica i zdravlje
ČUKLJEVI MOGU DEFORMISATI STOPALA, ALI MI IMAMO RJEŠENJE: Napravite prirodni lijek od gaveza i RIJEŠITE SE MUKE (RECEPT)
Ova progresivna deformacija može ozbiljno ograničiti životne mogućnosti

Ova progresivna deformacija može ozbiljno ograničiti životne mogućnosti

Čukljevi se mogu smatrati bolešću savremenog doba. Postoje istraživanja koja govore da su deformiteti stopala u porastu. Oko 25 odsto sa ovim deformitetom figurira u starosnoj dobi do 65. godine. U populaciji ljudi, koji imaju preko 65 godina, procenat je nešto veći.

Ovo je progresivna deformacija i podrazumjeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomjeranje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala u nivou prvog metarzofalangealnog zgloba...

Deformitet čukljeva se može javiti u bilo kom periodu. Javlja se i kod djece i kod odraslih.  Takođe, javlja se i u poznoj starosti, samo što uzroci nisu isti. Kod djece, najčešće su razlozi neki sindromi, u sklopu kojih se javljaju deformiteti i neke sistemske bolesti.

cukljevi

U starijoj dobi, degenerativne promjene su nešto što bi bila osnova uzroka. Ovo je progresivna deformacija i podrazumjeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomeranje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala u nivou prvog metarzofalangealnog zgloba.

Mast od gaveza za čukljeve

Mast od gaveza je odlična mast za sve one koji imaju bilo kakve probleme sa bolovima u kostima i zglobovima, pa i za čukljeve. Mast od gaveza možete nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci i drogeriji,a možete je i sami napraviti.

Za pripremu preparata, potrebna je svinjska mast, korijen gaveza i listovi gaveza. Prvo, 500 grama svinjske masti prati u 9 voda. Istopite ga nakon toga na laganoj vatri pa u to dodajte 50 grama sitno narendanog korena gaveza i 25 grama lišća gaveza , sve prethodno oprano i očišćeno. Ostavite preko noći da gavez ispusti u mast aktivne sastojke, a onda ujutru opet malo podgrijete i procijedite. Sipajte u posude i čuvajte na hladnom mjestu. Mast od gaveza nanosite jednostavno na bolne čukljeve. Veoma brzo donosi olakšanje i smanjuje bolove.

Novi.ba/Alo.rs

Ne propustite