"TOMA JE BIO ZALJUBLJEN U SILVANU I DANKU, A JA SAM GA VODILA KOD LJEKARA" Goca nakon njegove smrti otkril istinu, OVAKO JE ZAPROSIO

Objavljeno:16.10.2021 - 13:54
A A A Times Arial

Život jednog od posljednjih boema pjevača Tome Zdravkovića opet je u žiži javnosti nakon što je prikazan film "Toma".

Supruga ovog boema, Gordana Zdravković, pričala je o Tominom životu. Taman kada brojni fanovi pomisle da su sve čuli o Tomi, Gordana uspije da ih iznenadi novim saznanjima.

screenshot-11

- U njemu je bilo nešto što nisam ni sama mogla da odgonetnem šta je. Imao je jednu crtu tuge, emocije, ja to samo mogu da osjetim, a ne mogu da objasnim šta je to - rekla je Goca o tome šta ju je privuklo kod Tome.

Goca je objasnila da su počeli druženje kada je došao u Kanadu, kao i da joj je ubrzo rekao za svoju bolest.

- Rekao mi je da je bolestan i pitao me kako može doći do nekog ljekara. Ja sam ga vodila kod ljekara - ispričala je Gordana.

- Jednom sam ga vraćala od ljekara i kaže on meni, iz čistog mira: "Zašto se ti ne bi udala za mene?". Ja kažem: "Što bih se ja udala za tebe? Prvo si stariji od mene, drugo iza sebe imaš četiri braka, imaš dijete, ti mi se ni ne sviđaš, uopšte nisi moj tip". On me gleda i kaže: "Sviđam se ja tebi, samo ti to ne znaš" - rekla je Goca i dodala:

- Pričao mi je o Silvani, da je dobar drug, prijatelj sa njom.

Na pitanje da li je bio zaljubljen u Silvanu Armenulić, dala je iskren odgovor.

- Ja mislim da je tu postojala jedna specifična veza između njega i Silvane. Poznavajući mog muža, pošto je bio zaljubljive prirode, vjerovatno da jeste bio zaljubljen u nju, pošto je ona u to vrijeme bila nedostižna za njega. Ona kada je umrla, on je stvarno bio očajan. Nije mogao da shvati da je više nema. Oni jesu imali jednu specifičnu vezu, u svakom slučaju bile su u pitanju emocije.

Na pitanje da li je bio zaljubljen i u Danku Novović, koju je kasnije opjevao u istoimenoj pesmi, Goca je rekla:

- Jeste. Jeste bio zaljubljen u Danku, što on kaže, bio je mlad, ona je bila i popularna i lijepa i obrazovana žena, za njega je bila nedostižna. Sve ono što je za njega u nekim momentima bilo nedostižno, on je to pretvarao u neku svoju emocije, snove, u nekakvu želju. Što kaže on, ona je bježala od njega. Poslije su postali dobri prijatelji.

Bio je veliki jugonostalgičar, a Sarajevo je bilo njegov omiljeni grad.

- Sarajevo je u njegovom srcu bilo više nego bilo koji drugi grad - kazala je Gordana u emisiji "Đir sa Memom", koju od milja zovu Goca.

Izvor:Telegraf

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!