MMF upozorava kako globalni ekonomski oporavak usporava, a naročito američka ekonomija

Svijet
MMF upozorava kako globalni ekonomski oporavak usporava, a naročito američka ekonomija
Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je nove prognoze u kojima navodi kako postoje sve veći rizici koji prijete oporavku globalne ekonomije. U izvještaju se navodi kako dolazi do usporavanja ekonomskog oporavka od krize koju je izazvala pandemija koronavirusa. Konkretno, srezana je prognoza ekonomskog rasta za SAD za cijeli postotak, na 6% ove godine. Ovo je najveće smanjenje jedne G7 ekonomije u njihovoj prognozi.

Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je nove prognoze u kojima navodi kako postoje sve veći rizici koji prijete oporavku globalne ekonomije. U izvještaju se navodi kako dolazi do usporavanja ekonomskog oporavka od krize koju je izazvala pandemija koronavirusa. Konkretno, srezana je prognoza ekonomskog rasta za SAD za cijeli postotak, na 6% ove godine. Ovo je najveće smanjenje jedne G7 ekonomije u njihovoj prognozi, piše Advance.hr.

Lošije prognoze uzrokovane su velikim problemima koji i dalje postoje u lancima opskrbe diljem svijeta, ali i smanjenjem potrošenje u trećem kvartalu ove godine (jasno, smanjenja potrošnja i "začepljeni" lanci opskrbe međusobno su povezani).

U isto vrijeme Goldman Sachs je također srezao prognoze rasta za SAD, za ovu i iduću godinu.

MMF sad očekuje da će ekonomija na globalnoj razini rasti za 5.9% što je za 0.1% manje od njihove ranije prognoze u srpnju ove godine.

Ne propustite