NI RUČNO PRANJE, NI MAŠINA: Ovo je jedini način da očistite kožnu jaknu, AKO NE ŽELITE DA JE BACITE U SMEĆE

Praktična žena
NI RUČNO PRANJE, NI MAŠINA: Ovo je jedini način da očistite kožnu jaknu, AKO NE ŽELITE DA JE BACITE U SMEĆE
Nakon pranja, kožna jakna može postati mrena, boja se može odlijepiti, a koža može izgubiti zaštitni sloj. U ovom slučaju, nije činjenica da se mrlja pere. Uopšte, pranje kožne jakne je pravi način da je pošaljete u smeće.

Nakon pranja, kožna jakna može postati mrena, boja se može odlijepiti, a koža može izgubiti zaštitni sloj. U ovom slučaju, nije činjenica da se mrlja pere. Uopšte, pranje kožne jakne je pravi način da je pošaljete u smeće.

Da li je moguće ručno da perete kožnu jaknu, nježno čišćenje mrlja u vodi?

Ni ručno, ni u mašini za pisaće mašine niti sa delikatnim pranjem. Koža nikada nije obrisana i pod nikakvim okolnostima. Nema načina da pravilno operete kožnu jaknu. Jakna se može čistiti samo. Ne obavezno u hemijskom čišćenju, mnoga fleka može se ukloniti i kod kuće, ali ne možete oprati kožne proizvode!

Evo nekoliko tajni za čišćenje kožne jakne:

Voda i sapun se mogu koristiti, ali je nemoguće potamniti jaknu u njima.
U vodenom rastvoru sapuna i amonijaka, sunđer je uronjen i nježno rukuje površinom jakne da sija.
Vodeni rastvor sa glicerinom vraćaće jaknu do sjaja i dobro održavan izgled.
Nakon tretmana sa rastvorom sapuna sa amonijakom ili glicerinom, jakna je obrisana salvaku natopljenim ricinusovim uljem.
Još jedan pristupačan i brz način ažuriranja jakne je da obrišete površinu sunđerom namočenim u rastvoru šampona.
Bjelance može vratiti sjaj čak i vrlo staru kožnu stvar.

Kako očistiti kožnu jaknu od lake kože?

Da biste očistili jaknu svijetle boje, potrebno je mešati benzin i bijeli magnezijum. Dobijena smješa se nanosi na jaknu i uklanja pažljivim pokretima četkom za odjeću.

Kako se osloboditi ožiljaka na koži?

U procesu nošenja kože se briše, posebno u laktovima, na ramenima ispod traka vrećica, na manžetne i na okovratnicima, a takođe iu blizini pričvršćivača.

Da povratite ptvobitni izgled jakni može pomoći normalni prozirni krem ​​za cipele. Primjenjuje se na abrazije. Ali za manžetne i kragnu za korišćenje kreme nije toliko zgodno, jer može ostaviti tragove na odjeći ili na rukama ili rukama. Mnogo je pogodnije koristiti za uklanjanje zatezanja na manžetnim vezama pomoću kore od narandže. Potrebne površine kože jednostavno su obrisane spoljnom stranom sveže pomorandže.

Kako ukloniti mrlje?

Postoji nekoliko načina za ovo:

Skrob, kreda, prah talcuma. Za pranje fleka na kožnoj jakni dovoljno je koristiti smjesu praha od skroba, krede i talk-a (ili bebe u prahu). Prašak se nanosi na mrlje pola sata, a zatim pažljivo očistite četkom. Koristiti soli u uklanjanju mrlja ne preporučuje se, jer nežna koža može lako oštetiti kristali soli i ostaviti ogrebotine na jakni.

Sredstva za pranje posuđa. Ako je mrlja stara, deterdžent za pranje sudova će se nositi sa njim. Naneste na kožu pomoću sunđera i mrlje na kožnoj jakni obrišite, a ostatkw uklonite vlažnom krpom.

Krompir škrob. Kašica od krompira skroba - odličan alat za uklanjanje masnih mrlja sa kože. Primenjuje se na kontaminiranu površinu i ostavite 15-20 minuta.

Čišćenje salvetom za monitore. Sveže mrlje se mogu ukloniti prtljanima za čišćenje LCD monitora koji sadrže impregnaciju koja omogućava čišćenje površina od masti.

Ne propustite