ČUVENI GASTROENTEROLOG SAVJETUJE: Ova jednostavna pravila eliminišu nadutost, gasove i regulišu težinu- SVI PRAVE OVE GREŠKE

Objavljeno:11.10.2021 - 11:13
A A A Times Arial

Problem nadutosti i usporenog metabolizma muči sve veći broj ljudi. Ubrzan način života i nepravilna ishrana su doveli do toga da je ovo stanje uzelo maha.

Problem sa crijevima prouzrokuje slabljenje imuniteta i mnoge druge tegove, kaže doktor Kenet Braun.

Evo na koji način ćete održati zdravlje vaših crijeva:

screenshot-3

Hrana je uvijek najbolji lijek

Sve što unesemo u naš organizam na određen način utiče na nas. Doktor savetuje pažljivo čitanje deklaracija i biranja što prirodnijih namirnica. Zeleno voće i povrće, kao i banane imaju pregršt benefita za creva.

Birajte odgovarajuća vlakna

Vlakna se dele u dve grupe, topiva i netopiva vlakna.

Topiva vlakna se nalaze, pasulju, grašku, lanu, bobičastom voću, jabukama i ona zapravo usporavju probavu. Bolji izbor su uvek netopiva vlakna koja se nalaze se u orasima, žitaricama od celog zrna, semenkama i pirinču.

Flavanoidi su vam najbolji saveznici

Flavonoidi povrću daju boju, a jako su korisni i za probavu jer deluju kao antioksidansi. Najveća koncentracija flavonoida nalazi se u zelenoj salati, luku i slatkom krompiru.

Smanjite stres

Kada smo pod stresom lučimo prekomerno želudačnu kiselinu koja uzrokuje smetnje. Fizička aktivnost je odlična za eliminisanje napetosti.

Kvalitetan san je obavezan

San je zaista lekovit. Ukoliko ste odmorni, problemi sa crevima će vas zaobići.

Veštački zaslađivači prave ozbiljne smetnje

Veštački zaslađivači su glavni uzročnici dijareje, jer organizam nije u stanju da ih vari.