Fury u spektakularnoj borbi savladao Wildera i dokazao da je neprikosnoven

Boks
Fury u spektakularnoj borbi savladao Wildera i dokazao da je neprikosnoven
.

Tyson Fury je u spektaklu godine u 11. rundi nokautom savladao Dentay Wildera i pokazao da je veliki prvak. 

U prvoj rundi zaista nije bilo jasnog pobjednika, ali čini se da je Wilder uspio uputiti nekoliko ozbiljnijih udaraca nego Fury. Već na početku druge runde opasno se zaljuljao Wilder, a opšti je dojam da je u ovom periodu borbe dominantniji bio upravo Kralj cigana.

Fury je došao na korak do pobjede na kraju treće runde! Srušio je Wildera u nokdaun, ali uspio se Amerikanac pribrati tijekom brojanja i dočekati treću rundu.

A kakav spektakl smo vidjeli tek u narednoj rundi. Wilder je dva puta u završnici četvrte runde rušio Furyja, sada je on bio nadomak pobjede.

U 5. rundi se Fury uspio vratiti u borbu. Ponovo je odradio rundu u kojoj je izgledao malo bolje od Wildera.

Fury je u 6. rundi izgledao puno opasnije od Wildera koji je jako zaljuljan prije sedme runde. A upravo u 7. Fury je preuzeo kontrolu i opasno izudarao Amerikanca. Nastavio je dominaciju, te i drugi put poslao Deontayja na pod u 10. rundi.

I u 11. rundi bio je kraj za Wildera, Fury ga je i treći put nokautirao i uporni Amerikanac se predao. Kralj cigana ostaje neporažen.

Nakon što je njihov prvi meč u decembru 2018. završio bez pobjednika, u februaru prošle godine Fury je bio dominantan i pobijedio tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Priredba je počela u jedan ujutro po srednjoevropskom vremenu, a glavna borba oko šest sati ujutro.

Nakon što ga se čekalo gotovo 15 minuta da odluči izaći iz svlačionice, stigao je Deontay Wilder. Odmah za njim stigao je i Kralj cigana i spektakl je bio zagarantovan.

Ne propustite