Federerov fan probudio se iz kome nakon 11 godina i odmah pitao za svog idola

Ostali sportovi
Federerov fan probudio se iz kome nakon 11 godina i odmah pitao za svog idola
Mladić iz Seville bio je veliki poklonik tenisa i još veći obožavatelj Rogera Federera, koji je tada također bio mladić, star tek 23 godine, ali sa već četiri osvojena Grand Slama

Jesus Apricio 12. decembra 2004. vozio se s prijateljima slaveći svoj 18. rođendan. Automobil je izletio sa ceste i svi osim Jesusa su prošli bez povreda, dok je on od udarca glavom pao u duboku komu.
 
Mladić iz Seville bio je veliki poklonik tenisa i još veći obožavatelj Rogera Federera, koji je tada također bio mladić, star tek 23 godine, ali sa već četiri osvojena Grand Slama. Jeusu je silno želio upoznati Federera i štedio je kako bi otišao na Wimbledon 2005.
 
11 godina kasnije, Jesus se neočekivano probudio iz kome i to sjećajući se nesreće koje je doživio. Znajući koliki je fan sporta, najbliži su mu odmah počeli pričati aktuelnosti, ali njega je naravno najviše zanimao Federer.
 
"Došlo je kao bljesak u mojoj glavi i pitao sam za Federera. Mislio sam da se povukao, a kada su mi rekli da sa 34 godine i dalje igra tenis, te da je drugi na svijetu, mislio sam da me sprdaju. Kada su mi rekli da je osvojio 17 Grand Slamova, uhvatio sam se za glavu." govori Apricio.
 
Naravno da je gledao prvi sljedeći Federerov meč, finale US Opena koje je igra protiv Jesusu potpunog anonimusa Novaka Đokovića. Iako je njegov idol izgubio, Jesus nije žalostan:
 
"Jako me iznenadilo kako dobro igra, a i Đoković je također odličan. Nadam se da ću uspjeti pogledati jedan Rogerov meč uživo prije nego završi karijeru. Možda i njegov 18. Grand slam."

Ne propustite