Fascinirat će vas šta se desi ako u uho stavite kap octa pomiješanu sa alkoholom i držite 60 sekundi!

Zdrav život
Fascinirat će vas šta se desi ako u uho stavite kap octa pomiješanu sa alkoholom i držite 60 sekundi!
Mnogi na pogrešan način održavaju higijenu u ušima.

Većina nas nastoji iščistiti vosak iz ušiju iako je vosak sasvim prirodna stvar koja zapravo štiti uši od ulaska bakterija, prljavštine i prašine u unutrašnjost uha.

Vosak mnogi od nas čiste, no problem je u tome što to radimo na pogrešan način, upotrebljavajući štapiće za uši što nije nikako dobro. 

Prvo, možemo oštetiti unutrašnjost uha koja je veoma osjetljiva a drugo, bakterije štapićima samo potišćemo u dublje te tako ne dobivamo apsolutno ništa.

Ono što je manje poznato je da se višak ušnog voska sam uklanja, ali kada se to ne dogodi iz bilo kojeg razloga, javljaju se neugodni simptomi.

Stvaraju se čepovi koji blokiraju daljnji izlazak voska, pri čemu uzrokuju bol u ušima, probleme sa sinusima, glavobolju, oslabljen sluh, a ponekad i vrtoglavicu.

Srećom, jedan liječnik ima rješenje! recept je sljedeći. 

David Hill je otkrio odličan način da očistite vaše uši. Sve što trebate je da pomiješate alkohol i ocat u jednakoj ali veoma maloj količini. Kada to uradite, kapaljkom ukapajte jednu kap u uho a zatim stavite glavu u ležeći položaj i tako je držite 60 sekundi. 

Nakon toga se uspravite i oslobodite put da vosak iscuri. Ovo je čudotvorna mješavina koja će odlokirati vosak i na veoma jednostavan način omogućiti njegovo izbacivanje. 

Probajte.
 

Ne propustite