ONA JE NOVA POLITIČKA ZVIJEZDA SRBIJE: Svi je napadali nakon gostovanja u emisiji, A SAD SE OGLASIO I VUČIĆ

Objavljeno:26.09.2021 - 20:17
A A A Times Arial

Nevena Đurić je nova politička zvijezda Srpske napredne stranke (SNS), a o kojoj je pohvalno govorio čelnik ove stranke i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prošlosedmičnim gostovanjem na Radioteleviziji Srbije (RTS) Đurić je izazvala mnoštvo reakcija. Razlog za to jeste njen način komunikacije sa Draganom Rakić iz opozicione Demokratske stranke, Vojinom Biljićem iz također opozicione stranke Dosta je bilo i Đorđom Miličevićem iz vladajuće Socijalističke partije. U RTS ovoj emisiji "Reč na reč" debatirali su o izbornim uslovima.

Đurić, koja je rođena 1993. godine u Kruševcu, se vrlo agresivno antagonizirala sagovornicima nerijetko kršeći pravila debate. Dešavalo se da se koristi riječima koje i nisu primjerene javnoj komunikaciji. Između ostalog, opozicionim političarima je poručila da ih "građani ne mogu očima vidjeti", da se ponašaju kao "derišta" i "diletanti".

Gostovanje u ovoj emisiji iskoristila je i za glorifikaciju onoga što radi SNS, kao i samog lika i djela Aleksandra Vučića.

"Za razliku od nekih prošlih vremena, Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić danas je jedna potpuno uspješnija Srbija. Okrenuta je budućnosti, imamo uspješniju ekonomiju i vodi se briga o građanima. To je Srbija koja ima neuporedivo veći stepen slobode i demokratije", naglasila je odmah pri prvom obraćanju optuživši opoziciju za sve ono što je loše.

Njen agresivan verbalni nastup izazvao je oštre reakcije drugih gostiju, a što je često bila komunikacija koja uopće ne priliči nekome ko radi javni posao i ko se obraća preko medija.

Nije izostao ni Vučićev komentar o nastupu Đurić, pa je i tom prilikom zasluge pripisao sebi.

"Napali su je svi danas, a znate zašto su je napali? Napali su je, sada ću prvi put to otkriti, a mislim da se pomalo razumijem u politiku i mogu prepoznati one koji su talentirani. To dijete je, da ne kažem natalentovanije koje sam vidio u posljednjih 15-20 godina, ali svakako jedno od najtalentovanijih u poltiici", izjavio je Vučić za Kurir TV.

Nazvao ju je osobom koja živi politiku, koja ima energiju i srčanost koja ga je "podsjetila na vrijeme kada sam ja bio mlad, negdje prije jedno 25 godina". Smatra da je pametnija i bolja od njega te da nije bila prosta i vulgarna.

Đurić je u biografiji istakla da se u Srednjoj medicinskoj školi u Kruševcu školovala za farmaceutskog tehničara, te da je diplomirala i magistrirala na smjeru za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu.

Od juna prošle godine je zastupnica u Narodnoj skupštini Srbije.

Novi.ba/Kllix

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!