PDP osudio brutalne uvrede Gorice Dodik na račun Draška Stanivukovića

Objavljeno:26.09.2021 - 18:37
A A A Times Arial

Foto: Twitter

Da je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković "pogodio u sridu" objavljivanjem neregularnosti vezanih za, prema njegovim riječima, sumnjive nabavke kisika za potrebe pacijenata UKC RS, pokazuje i posljednja objava na Twitteru Dodikove kćerke Gorice.

Naime, Gorica Dodik je Stanivukovića obasula salvom uvreda, koristeći riječnik koji je, u najmanju ruku, neprimjeren kćerki člana Predsjedništva jedne zemlje.

"Evo budale, pa kažu šuti i pusti. Sram te bilo, g***o jedno lažljivo bezobrazno, ti si smradu koristio smrt jednog momka da bi se probio u politici, tvoje optužbe tada na račun ovog čovjeka su ugrozile njegovu porodicu", napisala je, između ostalog Gorica Dodik.

Na ove brutalne uvrede reagirali su iz PDP-a rekavši je SNSD došao do dna političke kulture.

"To, s druge strane, pokazuje koliko je SNSD na dnu, jer smo u nedavnoj prošlosti svjedočili okončanju apsolutne vladavine, neposredno nakon što su se članovi porodice počeli miješati u politiku", kažu iz PDP-a.

Dodali su da, dok neki žele popularnost zasnovanu na nedostatku obrazovanja i nedostatku kulture, stanovnici ove zemlje bore se da prežive, prehrane svoje porodice i školuju svoju djecu.

"Zatim traže način da ih pošalju u inostranstvo da žive životom dostojnim čovjeka. Penzije su najniže u regionu, plate radnika mizerne, a osnovne namirnice postaju sve skuplje. U vrlo smo teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji, a neki žele jeftinu zabavu na društvenim mrežama", zaključuju u PDP-u.

Podsjećamo, Stanivuković je prije dva dana objavio podatak da firma koja uvozi kisik za UKC-u RS nema dozvolu za uvoz medicinskog kisika.

Prema informacijama koje je iznio Stanivuković, kisik je za UKC nabavljala firma TGT Laktaši čiji je direktor Stanislav Čađo, bivši ministar unutrašnjih poslova RS-a.

Novi.ba/Klix