Austrijski tabloid iznio detalje o muškarcu koji je ubio djecu: ‘Vodio je dvostruki život‘

Crna hronika
Austrijski tabloid iznio detalje o muškarcu koji je ubio djecu: ‘Vodio je dvostruki život‘
.

Porodični čovjek iz Austrije okrutno je ubio svoje troje djece u Zagrebu, pišu austrijski mediji o monstuoznom ubistvu koje se dogodilo u zagrebačkim Mlinovima, te navode kako sve više i više detalja o životu ubice izlazi na vidjelo.

Bečanin blizak 56-godišnjaku iznio je šokantne detalje o njegovom dvostrukom životu. Kazao je kako je Harald Kopitz navodno bio opsjednut idejom da nije njihov biološki otac, piše austrijski tabloid Heute.

U objavi koju je prije jezivog zločina ostavio na svom Facebooku, Austrijanac se žalio kako mu njegova braća iz masonske lože nisu htjeli pomoći u poslu te je iznio svoje brige o finansijama.

"Bio je na dnu, nije imao novaca", kazao je izvor o Haraldu koji je, prema njegovim navodima, bio u velikim problemima.

U masonskim krugovima su zbog Kopitzove optužbe u nevjerici.

Glasnogovornik Svjetske masonske organizacije izvijestio je kako nije Kopitza poznavao lično i kako ga ne može identificirati kao jednog od braće.

"Ne znam što je očekivao i zašto se uopće pridružio masonima, ako uopće je. Masoni si međusobno pomažu samo legalno".

S druge strane, ništa ne opravdava ubistvo, to ne odgovara masonskoj filozofiji. Masoni se ograđuju od počinitelja.

Kopitz je navodno vodio užurban život mimo svog života u Zagrebu. Prema izvoru austrijskog Hautea, 56-godišnjak je često u Beču posjećivao 'crvenu četvrt' i konzumirao drogu.

Njegov prijatelj kaže kako mu se Kopitz činio kao da je u depresiji. Navodno je nekoliko puta naglašavao kako je siguran da 7-godišnjim blizancima i četverogodišnjaku nije biološki otac.

"U protekle dvije godine konstantno je omalovažavao svoju porodicu", kazao je njegov prijatelj za Heute, prenosi Jutarnji.

Ubica se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi u KBC Sestre milosrdnice pod policijskim nadzorom i u dobrom je stanju. 

U Opću bolnicu Dubrovnik oko 9 sati ujutro kolima Hitne pomoći dovezena je, u pratnji partnera, majka ubijene djece (Dajana K.), četverogodišnjeg dječaka te sedmogodišnjih blizanaca - dječaka i djevojčice, koje je u penthouseu u sklopu urbane vile na području zagrebačkih Mlinova u noći s petka na subotu usmrtio njihov otac Harald Kopitz (56).

Majka Dajana K. bila je u teškom psihičkom stanju pa joj je pružena psihijatrijska pomoć u Dubrovniku.

Nakon stabiliziranja stanja lijekovima ženi je ponuđena hospitalizacija, ali je odlučila otići  u Bosnu i Hercegovinu, u Neum otkuda je rodom i gdje je ovih dana boravila.

Još se ne zna da li će mališani biti sahranjeni u Bosni i Hercegovini, u Neumu.

Izvor:Radiosarajevo

Ne propustite