Vinuo se u zvijezde, A ONDA SVE IZGUBIO PREKO NOĆI: Danas slavi 53. rođendan, A EVO KAKO IZGLEDA (FOTO)

Show
Vinuo se u zvijezde, A ONDA SVE IZGUBIO PREKO NOĆI: Danas slavi 53. rođendan, A EVO KAKO IZGLEDA (FOTO)
Jedan od najpoznatijih svjetskih glumaca danas proslavlja 53. rođendan

Jedan od najpoznatijih svjetskih glumaca danas proslavlja 53. rođendan

Iako danas važi za jednu od najvećih zvijezda Holivuda, čuvenog glumca Vila Smita život nije oduvijek mazio.

Vil je odrastao u velikoj porodici – s roditeljima koji su se kasnije razveli, dvije sestre i bratom. Kao najmlađe djete pohađao je privatnu osnovnu katoličku školu, a od malih nogu je pokazivao zabavljački duh i talent.

Volio je da repuje u svojoj sobi, pisao je pjesme i sanjao da će jednog dana stajati na velikoj pozornici pred gomilom obožavalaca. Upravo zbog toga donio je odluku da nakon srednje škole ne upiše fakultet, pa iako je dobio poziv s prestižnog Instituta za tehnologiju u Masačusetsu za rani inženjerski program, nije želeo da ga prihvati, znajući već tada da je njegova budućnost u muzici. Tada je odlučio da se posveti muzičkoj karijeri i osnovao poznati duo DJ Džezi & The Fresh Princ. Dvojac se upoznao kada je Vilu bilo 16 godina i istog trenutka su odlučili da ostvare saradnju. Dijelili su strast prema muzici i bili su savršen spoj. DJ Džezi Džef postao je producent, dok je Vil preuzeo mikrofon, a sve drugo je istorija – 1985. godine izdali su svoj prvi hit “Girls Ain’t Nothing but Trouble”, a ubrzo nakon toga potpisali su ugovor sa slavnom izdavačkom kućom Jive Records i objavili prvi album “Rock the House”.

Džezi i Vil ubrzo su postali međunarodne zvijezde, njihovi uspjesi samo su se nizali, a bankovni računi bili sve veći. Ipak, da slava i bogatstvo vrlo lako udare u glavu, uvjerio se i sam Vil, kada je, ponesen slavom počeo da troši basnoslovne sume novca na skupocjene automobile, motocikle, firmiranu garderobu i luksuzan život, a neumjerenost u trošenju dovela je do toga da je u veoma kratkom roku uspio da potroši gotovo sve što je zaradio. Naime, između 1988. i 1989. godine potrošio je toliko da je u celu priču morala da se uključi vladina finansijska agencija kojoj je dugovao 2,8 miliona dolara, zbog čega je ostao bez honorara i zaplijenjene su mu mnoge vredne stvari.

– Biti poznat i siromašan je najgora kombinacija – ljudi te i dalje prepoznaju, ali prepoznaju te dok sediš pored njih u autobusu – izjavio je Vil jednom prilikom govoreći o teškom periodu.

Osim što je izgubio bogatstvo, Vil je iz dana u dan gubio i slavu. Drugi po redu album nije ostvario ni približan uspjeh kao prvi, a on nije vidio izlaz iz takve situacije. Osećao se bespomoćno, ali njegova tadašnja devojka došla je na ideju o ućešću u tok šouu “The Arsenio Hall Show”, gdje je slučajno upoznao filmskog producenta i muzičara Benija Medinu, kog je ubrzo i impresionirao. Beni je bio siguran da je Vil odličan izbor za glavnu ulogu u seriji “Princ sa Bel Era”.

profimedia-0162713956

Vil je isprva bio zbunjen s Benijevom ponudom, jer nije bio glumac, već reper i nije znao ništa o glumi. Ipak, nakon nekog vremena shvatio je da ne smije da odbije tu priliku i za nekoliko nedjelja našao se na setu serije koja je počela sa emitovanjem 1990. godine i postigla instantni uspjeh. Gledaoci su bili oduševljeni Vilovom glumom i smislom za humor. Zahvaljujući tome, ali i staroj slavi, uskoro su počele da mu sitžu ponude iz Holivuoda. Prvi veliki film bio je “Six Degrees of Separation” iz 1993. godine, a uskoro mu se posrećilo i na ljubavnom planu. Snimajući “Princa sa Bel Era” na setu je upoznao prvu suprugu Šeri Zampino, s kojom se venčao 1992. godine, a iste su godine postali i roditelji sina Vilarda Karola “Treja” Smita III. Porodica je isprva bila srećna, ali čini se da je život ispod reflektora bio pretežak, pa su se Vil i Šeri razveli nakon tri godine braka.

Ipak, čini se da Vil nije dugo tugovao nakon razvoda, budući da je vrlo brzo nakon toga u javnost dospela informacija da je otpočeo romansu sa koleginicom Džejdom Pinket, koja je kasnije priznala da su počeli da se viđaju dok je Vil još uvek bio u braku. Par se upoznao na setu serije, a hemija između njih nije se mogla sakriti. Vjenčali su se 1997. godine, a njihovoj porodici uskoro su se pridružili sin Džejden i kćerka Vilou.

Porodica Smit danas je jedna od najpopularnijih u Holivudu, a za to mogu zahvaliti talentima kojima su svi nadareni i što su ostvarili uspjehe na različitim područjima. Uz to, zajedno su radili na mnogim projektima.

Vil i Džejda uspjeli su da održe porodicu na okupu, a tokom više od dve decenije dugog braka u kom uživaju i danas, uspeli su da ostanu vjerni jedno drugom.

Njihova imena retko su se spominjala u preljubničkim aferama, a nekoliko puta su izjavljivali kako se njihova veza danas nalazi na novom nivou. Naime, kako su više puta isticali, više se međusobno ne doživljavaju supružnicima, već životnim partnerima.

Novi.ba/Objektiv

Ne propustite