Dodik u Budimpešti progovorio o LGBT populaciji pa nasmijao sve: Dobio GLASAN APLAUZ - "Nemoj da me diraš bolan, skloni se od mene..."

Objavljeno:24.09.2021 - 07:46
A A A Times Arial

Foto: Screenshot

Ja to mogu da govorim, jer mi svakako nećemo biti primljeni u Evropsku uniju pa ne moram da se ulagujem i da pričam ono što želite da čujete, kazao je član Predsjedništva BiH

Milorad Dodik je, među učesnicima 4. Demografskog samita u Budimpešti gdje je poručio da LGBTQ osobe nameću svoje vrijednosti, a na ove izjave su prisutni reagovali aplauzom.

Budimpeštanski demografski samit se četvrtu godinu zaredom održava u mađarskoj prijestonici, a ovaj put tema je Porodica - ključ stabilnosti. U najavi događaja posebno se ističu vrijednosti kao što su porodica, tradicija i brak, koje su po mišljenju organizatora ugrožene, zbog čega je ovogodišnji događaj “relevantniji nego ikada”.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a je govorio na Demografskom samitu. Na trenutke je njegov govor nalikovao nastupu stand-up komičara te je imao isključive stavove stavove o spomenutoj populaciji, baš poput drugih krajnjih desničara.

-Kako je moguće - ja to mogu da govorim, jer mi svakako nećemo biti primljeni u Evropsku uniju pa ne moram da se ulagujem i da pričam ono što želite da čujete. Naprosto, mislim da Evropa mora da promijeni svoj pristup. Kako je moguće da ja ne mogu govoriti i da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac. Izvinite, ja to ne mogu naučiti. Ne da mi logika u glavu, kazao je Dodik.

Pitao se zar je malo što prihvata drugog i drugačijeg te je tražio da mu "ne nameću svoje vrijednosti".

-Ne nije ok. Oni meni hoće da nametne svoje vrijednosti, a ja bježim od toga. Nemoj da me diraš bolan. Skloni se od mene, radi šta hoćeš, ali nemoj mene da diraš. I sad sam ja nekorektan, a oni korektni. Postoji roditelj broj 1 i roditelj broj 2. Još nisam da su roditelj broj 1 i broj 2 rodili dijete, naveo je izazvavši smijeh kod prisutnih.
 

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!