Dodik o presudi kojom šume pripadaju BiH: U RS-u treba poništiti sve izvan Ustava i Dejtona

Objavljeno:23.09.2021 - 19:46
A A A Times Arial

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je danas, povodom odluke Ustavnog suda BiH da šume koje se nalaze u Republici Srpskoj nisu njeno vlasništvo, pozvao da svi donosioci odluka u Narodnoj skupštini Republike Srpske ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma.

"Pozivam sve ljude u RS da shvate ozbiljnost situacije, a one koji donose odluke da se okupimo i idemo u Narodnu skupštinu i da sve što je van Ustava poništimo u RS-u, da kažemo da hoćemo da prihvatimo dejtonsku BiH", rekao je Dodik.

Komentarišući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama RS nisu u skladu sa Ustavom BiH, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo entiteta, Dodik je ocijenio da se briselske diplomate uvijek nešto žure i "guraju svoje".

"Uvijek su u svim preporukama koje smo imali do sada iz EU, uvijek je to bilo ono što smo mogli da čujemo ranije u Sarajevu da je naznačeno da će baš tako biti i taj zahtjev da nam ispostave. Nemojte vi da nam pravite zemlju. U toj BiH mi nećemo da budemo", rekao je Dodik.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!