U RERNI NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI SIR OD SVEGA 2 SASTOJKA: Treba vam samo 10 minuta, a bolje je od kupovnog

Praktična žena
U RERNI NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI SIR OD SVEGA 2 SASTOJKA: Treba vam samo 10 minuta, a bolje je od kupovnog
Ako ste ljubitelj mladog sira, onda je ovo pravi recept za vas. Umjesto da kupujete i da tražite proverenog prodavca, sada za 10 minuta napravite vaš sir koji možete da služite u raznim prilikama. Sve što treba da uradite je da pomiješate mlijeko i kiselo mlijeko, ubacite u rernu, zatim sačekate da se ohladi.

Ako ste ljubitelj mladog sira, onda je ovo pravi recept za vas. Umjesto da kupujete i da tražite proverenog prodavca, sada za 10 minuta napravite vaš sir koji možete da služite u raznim prilikama. Sve što treba da uradite je da pomiješate mlijeko i kiselo mlijeko, ubacite u rernu, zatim sačekate da se ohladi, piše Stvarukusa.mondo.rs.

Za cijeđenje vam treba možda 10-15 minuta, i to je sav vaš trud. Ostalo je samo čekanje, a to možete da radite dok pijuckate kafu i jedete neki prelijepi kolač. 

Sastojci:

1 l mlijeka 
200 ml kiselog mlijeka

Priprema:

Sipajte mlijeko i kiselo mlijeko u zemljanu posudu i stavite u rernu koju ste zagrijali na 120°C. Ostavite u uključenoj rerni nekih 20 minuta, a zatim isključite i prohladite u zatvorenoj rerni nekih 2 sata. Dobijeni sir sipajte u sito u koje ste stavili 4 gaze, i dobro procijedite. Sabijte sir koliko god možete. Čuvajte ga u dobijenoj surutki. 
 

 

Ne propustite