Novi detalji - kako je zapaljeno vozilo sudije Topalovića, kolika kazna prijeti Veležu

Aktuelno
Novi detalji - kako je zapaljeno vozilo sudije Topalovića, kolika kazna prijeti Veležu
Ne stišava se bura nakon što su sinoć navijači Veleža prekinuli susret 10. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca

Ne stišava se bura nakon što su sinoć navijači Veleža prekinuli susret 10. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca

Podsjetimo, susret su prekinuli navijači Veleža. Nezadovoljni suđenjem uletjeli su na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

Prije toga, sudija Sabrija Topalović je napravio nekoliko kardinalnih pogrešaka, od kojih izdvajamo da nije sudio penal za Velež u prvom poluvremenu, te da je dosudio faul za Borac umjesto za Rođene, iz kojeg su gosti poveli sa 1:0.

Sve to je razljutilo navijače domaće ekipe, koji su ogorčeni suđenjem Topalovića, uletjeli u teren i prekinuli duel, koji će biti najvjerojatnije registrovan 3:0 za Borac.

A onda, automobil Mercedes, u kojem su se nalazili sudija Topalović i dvojica njegovih kolega iz Nogometnog saveza BiH, koji su se vraćali iz Mostara, presretnut je na magistralnom putu između Jablanice i Konjica, u tunelu Lendava.

Nakon što su zaustavili vozilo, još uvijek nepoznate osobe su zapalile automobil te tom prilikom povrijedile jednu osobu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako nam je potvrđeno automobil je zapaljen bakljom, koja je ubačena u vozilo nakon što je razbijen prozor.

"U tunelu Lendava sinoć u 23.45 sata Golf pet presreo je automobil Mercedes u kojem su se nalazili zaposleni iz Nogometnog saveza BiH. Osobe iz Golfa su palicama razbili prednje vjetrobransko staklo na Mercedesu i ubacile baklju u automobil. Tom prilikom je povrijeđena jedna osoba koja je ljekarsku pomoć potražila u Domu zdravlja u Konjicu. Za počiniteljima se i dalje traga", rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Kako smo saznali povrijeđena osoba je supervizor suđenja Adnan Alispahić, koji se nalazio u vozilu zajedno sa Topalovićem. Alispahić je zadobio i povrede, ali je uspio, zajedno sa Topalovićem, da u drugom vozilu napusti Jablanicu.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Topalović je i na putu do svlačionice dobio nekoliko udaraca od strane nepoznatih lica.

Iz FK Velež su potvrdili da će se tokom današnjeg dana oglasiti saopćenjem za javnost, u kojem će detaljno iznijeti sve činjenice velike sudijske krađe Sabrije Topalovića.

"Prema Pravilniku NSBIH, FK Velež prijeti kazna od 20.000 maraka i suspenzija terena na tri utakmice. Naravno, na visinu kazne dosta toga će utjecati od izvještaja službenih lica sa utakmice, koje još nisu dostavljeni u NSBiH", potvrdili su iz Nogometnog saveza BiH za portal Radiosarajevo.ba.

Novi.ba/Radio Sarajevo

Ne propustite