Pravljenje ovog sendviča je trajalo 6 mjeseci i koštalo 1.500 dolara

Andy George je proveo šest mjeseci i potrošio 1.500 dolara praveći samo jedan sendvič.
Njegov dokumentarac dao je interesantan uvid u to kako se naša hrana proizvodi. Naime, Andy je uzgojio povrće, ubio kokošku, ubrao žito, napravio brašno i izvadio so iz morske vode kako bi dobio potrebne sastojke.
Čak je proizveo sopstveni puter i sir za sendvič (koristeći mlijeko koje je sam izmuzao iz krave) i sav taj proces je trajao šest mjeseci i koštao 1.500 dolara.
Praviti sendvič od nule zvuči kao užasno dosadna tema za viralni video, ali Andy George, čovjek koji stoji iza ovog projekta i YouTube showa 'How to Make Everything', je ovu ideju doveo do logičnog zaključka.
Uprkos vremenu, trudu i novcu kojeg je uložio, na videu je očigledno da sendvič nema baš dobar ukus.
U drugom videu, Andy nevoljko priznaje da sendvič "nije loš."
"To je to", dodao je. "Šest mjeseci mog života za 'nije loš'."
Zaključak je očit - nije lako proizvoditi hranu. Taj posao je najbolje prepustiti profesionalcima.
Pogledajte video: