SAVJETI

Kako provjeriti je li vas neko blokirao na Facebooku?

Objavljeno:20.09.2021 - 16:42
A A A Times Arial

Sumnjate da vas je neko blokirao na Facebooku? Postoji nekoliko načina na koje to možete provjeriti, piše N1.

Prva stvar koju trebate napraviti jest provjeriti je li vas neko blokirao ili uklonio s liste prijatelja.

Želite prijatelju na Facebooku pokazati neku zabavnu fotografiju ili video? Inače biste ga samo označili (taggirali) na objavu pri čemu osoba dobije obavijest o tome.

No, ako ne možete osobu označiti ni na jednu objavu na popularnoj društvenoj mreži, ta vas je osoba blokirala.

Ako vas je neko uklonio s popisa prijatelja, o njihovim postavkama profila ovisi hoćete li ih moći označiti na objavama. Nemojte zaboraviti da osobu nećete moći označiti na objave unutar privatnih grupa, osim ako ta osoba također nije član privatne grupe.

Kako provjeriti jeste li blokirani?

Pokušajte pronaći prijatelja na Facebooku putem tražilice. Nakon što unesete ime osobe, pojavit će se popis osoba pa kliknite na opciju “Ljudi” (People). Ako vas je ta osoba blokirala, njen profil se neće pojaviti.

No, ako prilikom pretraživanja odaberete opciju “Svi rezultati” (All results), postoji mogućnost da se pojavi njihov profil, čak i ako vas je ta osoba blokirala.

Ako vam se prikaže njihov profil, kliknite na njega i moći ćete djelomično vidjeti njihov profil, ovisno o njihovim postavkama, ako vas je ta osoba samo uklonila s popisa prijatelja. No, ako vas je ta osoba blokirala, nećete moći vidjeti ništa.

Zajednički prijatelji

Drugi način je da pokušate pronaći taj profil putem “Zajedničkih prijatelja” (Mutual friends). Idite na profil nekoga koga ste oboje imali u prijateljima i otvorite njihov popis prijatelja. U polje “Pretraži prijatelje” (Search Friends) upišite ime osobe za koju mislite da vas je blokirala.

Ako vidite i ime i sliku profila, ta vas osoba nije blokirala. Ako ih ne možete vidjeti, moguće je da vas je ta osoba blokirala ili je u potpunosti deaktivirala profil.

Možete li čitati stare poruke ako vas je neko blokirao?

Otvorite Messenger i otvorite razgovor s osobom za koju sumnjate da vas je blokirala. Naime, kako piše Make use of, ako vas je ta osoba blokirala, njihova profilna slika neće se učitati i nećete moći kliknuti na njihovo ime profila.

Osim toga, nećete moći ni pristupiti njihovom profilu. Ako vas je ta osoba blokirala, nećete joj moći poslati ni poruku.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!