NATJERALA JE KĆERKU DA ISPRAZNI PASTU ZA ZUBE NA TANJIR: Naučila je najvažniju lekciju u životu, OVO MORATE ČUTI

Praktična žena
NATJERALA JE KĆERKU DA ISPRAZNI PASTU ZA ZUBE NA TANJIR: Naučila je najvažniju lekciju u životu, OVO MORATE ČUTI
Amy Beth Gardner rekla je svojoj kćeri da sjedne, uzme pastu za zube i iscijedi je na tanjur.

Amy Beth Gardner rekla je svojoj kćeri da sjedne, uzme pastu za zube i iscijedi je na tanjur.

Nije to napravila iz dosade, već da bi svoju kćer pripremila prije polaska u školu i naučila je važnu životnu lekciju.

“Moja kći sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njezin ormarić i iznenadili smo je novim ruksakom. Ali, večeras, prije odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Amy uz fotografiju tanjura sa zubnom pastom.

“Nakon što je Breonna istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: ‘Ali, ne mogu’ i ‘Neće biti isto kao prije.’ Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam odgovorila. ‘Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje riječi imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatit ćeš koja je težina tvojih riječi. Imat ćeš priliku izgovoriti riječi kojima ćeš nekoga povrijediti, poniziti, oklevetati. Također ćeš imati priliku koristiti riječi koje će druge izliječiti, ohrabriti, inspirirati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje riječi, Breonna. Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti budi ona koja će birati što će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi. Neka te ljudi znaju po nježnosti i suosjećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svijetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš požaliti što si izabrala ljubaznost.”

Poruka ove mame postala je pravi hit, oduševila je mnoge korisnike društvenih mreža. Na Facebooku je podijeljena gotovo 720.000 puta i gotovo sve reakcije na nju su pozitivne i ohrabrujuće.

“Odličan savjet! Djeca u školi mogu biti jako okrutna, bilo bi lijepo kada bi svi roditelji ovako razgovarali sa svojom djecom”, komentirala je jedna žena ispod posta.

Ipak, našao se i poneki negativan komentar, a oni koji su ga ostavili smatraju da je Amy “odavno trebala svoju kćer naučiti ljubaznosti”.

I takvom se primjedbom dokazalo koliko netko može povrijediti druge riječima koje izgovorene ne može vratiti “u tubu” jer je danas 11-godišnja Breonna usvojena djevojčica i Amy joj je majka tek dvije godine.

“Pažljivo biraj svoje riječi…”

(Večernji.hr)

Ne propustite