SVI OVAKO PEREMO PEŠKIRE, A PRAIMO VELIKU GREŠKU! Stručnjaci objasnili - uz 1 trik će BOLJE upijati vodu i biće mekani!

Praktična žena
SVI OVAKO PEREMO PEŠKIRE, A PRAIMO VELIKU GREŠKU! Stručnjaci objasnili - uz 1 trik će BOLJE upijati vodu i biće mekani!
.

Kako da peškiri bolje upijaju vodu i ostanu mekani? Pročitajte trik ako su se i vaši pretvorili u "šmirglu"!

Pranje peškira je kućni posao koji obavljamo svakih nekoliko dana, i svi želimo da nam peškiri budu mekani, da dobro upijaju vodu... Ali ponekad čak i čisti peškiri budu kruti i grubi, i kao da sve slabije mogu da apsorbuju vodu dok se brišemo.

Stručnjaci kažu da je često krivac omekšivač i objašnjavaju kako da ovaj problem izbjegnete, a da peškiri i dalje lijepo mirišu!

peskir
 
Svrha peškira je da upija vodu, zbog čega bi njegova vlakna trebalo da budu rastresita. A omekšivač se pravi od silikonskog ulja, koje će ih "zalijepiti" i zagladiti i dobit ćete peškir koji sve slabije upija. Češće ćete ga prati i trošiti više struje i vode, a dobijaćete isti rezultat.

Zato stručnjaci kažu da bi omekšivač trebalo dodavati tek svaki drugi put kada perete peškire. Umjesto njega, u ostale cikluse pranja dodajte destilovano sirće koje će otkloniti bilo koji ostatak deterdženta i drugih hemikalija, pa će vlakna biti meka i "pufnasta", bolje će upijati vodu.

Dodajte samo četvrtinu ili polovinu šoljice sirćeta u bubanj i odmah ćete primijetiti razliku! Ponekad stručnjaci "normalno" operu veš a onda ga puste na još jedan kratak ciklus programa u kojem stave buelo sirće.

 

Ne propustite