NA GROBU NINE REŠIĆA PRONAĐENA PORUKA: Otkriveno šta piše, LJUDI ZASTANU DA PROČITAJU

Objavljeno:17.09.2021 - 09:54
A A A Times Arial

Nije poklekao duhom, iako je imao jake bolove

Pokojni pjevač Amir Rešić Nino rođen je u Bosanskoj Dubici, a kada je iz islama prešao u pravoslavlje promijenio je ime u Nikola. Nino je 2004. godine vratio je svoje prvobitno ime – Amir i prešao u islam.

Prvi album izdao je 1992. godine i vrlo brzo postao velika folk zvijezda devedesetih zahvaljujući hitovima kao što su “Usne vrele kao žar”, “Udahni duboko”, “Što stariji sve mi više fali”, “Šta ću mala s tobom”, “Što mi noći nemaju svanuća”, “Donesi divlje mirise”…

Nino je nastavio da snima albume i tokom prošle decenije, a, kako se pisalo, porodični i lični problem doveli su do pada njegove karijere u ovom vijeku.

Nino se ženio čak tri puta. U svakom  braku dobio je po jednu kćerku Tamaru, Amelu i Sandru. Ninova kćerka Sandra Rešić poznata je kao zvijezda “Granda”, a trenutno se takmiči u rijaliti šou programu “Zadruga”.

Nino je preminuo 2007. godine u 43. godini zbog perforacije pankresa uzrokovane dugogodišnjem prekomernim konzumiranjem alkohola, pisali su mediji. Pevač je sahranjen u rodnoj Bosanskoj Dubici.

Njegova kćerka Sandra jednom prilikom opisala je kako su izgledali pjevačevi posljednji dani.

– Tata je prihvatio bolest i nije poklekao duhom iako je imao jake bolove. To su bile velike muke. Otišao je brzo, za sedam dana se sve izdešavalo. Ja sam bila uz njega posljednjih dana i do poslednjeg trenutka kada su ga odveli u bolnicu. Sat vremena nakon toga je preminuo – ispričala je Sandra Rešić za “Srpski Telegraf” i dodala da je njen otac bio veoma skroman i nesebičan čovjek.

Inače, na pjevačevom grobu godinama stoji emotivna poruka, pisali su mediji.

“Ti najbolji brate, tako ću te zvati, u mom srcu živiš, tu ćeš i ostati. Volio si život, imao si mladost, bio si naša sreća, bio naša radost, sudbina ti ne dade da dočekaš starost. Od Neše sa porodicom”, piše na pjevačevoj vječnoj kući, a ovu poruku ostavio je Ninov bliski prijatelj Nermin Ademović koji je uz pjevača bio do posljednjeg dana.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!