BORIS TADIĆ: „Aleksandar Vučić je neiskren prema Miloradu Dodiku, okrenut je Drašku Stanivukoviću…“

Region
BORIS TADIĆ: „Aleksandar Vučić je neiskren prema Miloradu Dodiku, okrenut je Drašku Stanivukoviću…“
„Nisam slavio Dan srpskog jedinstva. Taj praznik je kopija praznika albanske zastave. Ideja Srpskog sveta je ideja Ruskog sveta“, kazao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić

„Nisam slavio Dan srpskog jedinstva. Taj praznik je kopija praznika albanske zastave. Ideja Srpskog sveta je ideja Ruskog sveta“, kazao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić u razgovoru za Face televiziju.

-Ne postoji mogućnost da se ta ideja realizuje. Ovaj praznik proizveo je nelagodu u susjednim zemljama. Vučić je ovim produbio podjelu i unutar Srpskog sveta. Slika Zapadnog Balkana je loša. Ne znam zašto je Angela Merkel sretna jer su u potpunosti narušene evropske vrijednosti. Vučić je preuzeo plašt eurointegratora, a koketira sa patriotizmom i nacionalizmom. Ubijao se od snishodljivosti prema Merkel, kazao je Tadić te dodao:

-Vučić suštinski promoviše politiku 90-ih. Ljut sam na Merkel što je rekla Vučiću da je čovjek koji ispunjava obećanja. Merkel je napravila grešku što je dala podršku Vučiću i Nikoliću. To je uradila zbog Kosova. Napravljeno je mnogo grešaka u priznanju Kosova. Prizanjem Kosova direktno se urušava integritet BiH. Nemam ništa protiv Malog Schengena, ako su svi unutar toga i ako su svi zaštićeni. 

Treba podržati integritet BiH i poštovati sva tri naroda. Nije lako u BiH pronaći rješenje, ali je moguće. Nametnuta rješenja nisu dobra. Nisam za blokadu državnih institucija. Licemjerno je reći: „Nemojte vi da hapsite naše dok ne uhapsite prvo svoje“, kazao je između ostalog Tadić.

Pogledajte video.

 

Ne propustite