Više od 3.000 učesnika na Sarajevo polumaratonu

Ostali sportovi
Više od 3.000 učesnika na Sarajevo polumaratonu
Na startu na Trgu djece Sarajeva jutros se u 9 sati, uprkos kišovitom vremenu, našao veliki broj trkača svih uzrasta koji su uzeli učešće u dvije utrke.

Glavni grad BiH jutros je bio pravi sportski poligon za više hiljada maratonaca koji su duž Sarajeva kroz dvije utrke promovisali zdrav način života i sport, javlja Anadolu Agency (AA).

Na startu, na Trgu djece Sarajeva jutros se u 9 sati, uprkos kišovitom vremenu, našao veliki broj trkača svih uzrasta koji su uzeli učešće u dvije utrke: devetom po redu Coca-Cola Sarajevo polumaratonu dugom 21 kilometar i Novo Nordisk Fun run šetnji ili utrci na četiri kilometra.

Takmičenju je prethodilo kolektivno zagrijavanje uz dobru muziku nakon čega je znak za start dao ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson. 

"Imamo oko 3.300 učesnika iz preko 30 zemalja, tako da je tu jako veliki broj gostiju. Dosta njih se uvijek rado vraća u Sarajevo. Jako je veliki broj učesnika iz regiona, ali i cijele Evropske unije", kazao je za AA direktor Udruženja "Marathon" Erol Mujanović.

Prema riječima Mujanovića, današnje utrke imaju humanitarni te ekološki karakter vezan za Međunarodni dan bez automobila, koji se u svijetu obilježava svakog 22. septembra.

"Radi se o jako lijepom sportskom prazniku. Jako puno naših sugrađana je tu, veliki broj je i djece", kazao je Mujanović za AA, dodajući kako broj učesnika iz maratona u maraton, stalno raste.

Ne propustite