NOVI IRANSKI PREDSJEDNIK UPOZORAVA: "Ako se IAEA kritike nastave nemojte očekivati da ćemo biti konstruktivni"

Svijet
NOVI IRANSKI PREDSJEDNIK UPOZORAVA: "Ako se IAEA kritike nastave nemojte očekivati da ćemo biti konstruktivni"
Iranski predsjednik Ebrahim Raisi telefonski je razgovarao s predsjednikom EU Vijeća, Charlesom Michelom, te je pritom upozorio kako bi nove kritike na račun Irana mogle imati posljedice. Naime, UN-ova agencija za atomsku energiju, IAEA, objavila je izvještaj u kojem se navodi kako Iran nije ostvario progres po pitanju povratka u okvire sporazuma te kako su tragovi urana pronađeni na nedeklariranim zonama.

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi telefonski je razgovarao s predsjednikom EU Vijeća, Charlesom Michelom, te je pritom upozorio kako bi nove kritike na račun Irana mogle imati posljedice. Naime, UN-ova agencija za atomsku energiju, IAEA, objavila je izvještaj u kojem se navodi kako Iran nije ostvario progres po pitanju povratka u okvire sporazuma te kako su tragovi urana pronađeni na nedeklariranim zonama, piše Advance.hr.

Raisi je u telefonskom razgovoru poručio: "U slučaju da IAEA krene kontraproduktivnim pristupom onda se ne može očekivati da će Iran djelovati konstruktivno. Kontraproduktivne mjere dakako potkopavaju proces pregovora".

U isto vrijeme američki državni tajnik Antony Blinken rekao je kako vrijeme za obnovu sporazuma ističe. "Neću staviti datum na to, ali sve smo bliže točki gdje povratak u okvire sporazuma više neće osigurati benefite koje je sporazum postigao", rekao je Blinken.

Ne propustite