NISU SVE BANANE DOBRE ZA STOMAK! Samo 1 vrsta štiti imunitet i poboljšava varenje, prepoznaćete je po boji kore!

Zdrav život
NISU SVE BANANE DOBRE ZA STOMAK! Samo 1 vrsta štiti imunitet i poboljšava varenje, prepoznaćete je po boji kore!
.

Ovakve banane sadrže više prebiotika, važnih za rad imunog sistema i dobro varenje.

Prebiotici su hranljive materije koje se nalaze u hrani koju jedemo, a mnogi možda i ne znaju kako da ih najbolje iskoriste.

Za probiotike su svi čuli, to su kulture dobrih bakterija važnih za imunitet, varenje pa čak i mentalno zdravlje, a prebiotici su, najjednostavnije rečeno, ono čime se probiotske bakterije hrane, objasnila je nutricionistkinja Grejs Klark-Hibs.

Njihova raznovrsnost i broj utiču na snagu imuniteta i brojne druge funkcije našeg organizma, pa je važno da dobrim bakterijama damo dovoljno "goriva". Neke namirnice su bolji izvor od drugih!

Već znamo da su banane odlične ako imate problema s varenjem, a sada je nutricionistkinja objasnila tačno i koje. Uzmite zelene banane koje još nisu dozrele, i ne čekajte da požute!

  "Zelene banane su odličan izvor otpornog skroba, koji prolazi kroz digestivni trakt kao nesvarljivo vlakno. Tek u crevima, postaje gorivo za dobre bakterije koje tamo žive, i pomažu našem organizmu da se zaštiti od upalnih procesa koji izazivaju bolesti", rekla je Grejs.

Ako niste baš sigurni da vam se jedu zelene banane, ona je predložila neobičan način da ih pripremite. Isjecite ih na režnjeve, malo posolite pa zapecite u rerni, dobićete ukusnu grickalicu koja čini "čuda" za varenje. 

(MONDO)

Ne propustite