Svi trebaju znati za OVU POSEBNU TAČKU NA PRSTU i kada je iskoristiti

Zanimljivosti
Svi trebaju znati za OVU POSEBNU TAČKU NA PRSTU i kada je iskoristiti
Momentalno smanjuje visoki pritisak

Ako vam je loše, i ne samo loše, već se osjećate užasno, pritisnite ovu tačku i držite je barem 1 minut. Momentalno smanjuje visoki pritisak, normalizuje i druge poteškoće. Svijest se vraća, prestaju vrtoglavice.

Ovo se koristi u vojnoj medicini. A tamo je liječenje drugačije, sve se radi brzo: brzo se zaustavlja bol, brzo oporavlja i brzo podiže na noge. Moj komšija, penzionisani oficir vojske, pokazao mi je ovu tačku.

tacka

Tačka se nalazi na srednjem prstu lijeve i istom prstu desne ruke. Treba je pritisnuti, recimo hemijskom olovkom, i držati tako kao što je prikazano na slici, dugo, 1 minut. Nevjerovatno bolno!

Ali, nakon tog vremena, bol nestaje, nestaje postepeno i drugi bol, djeluje kao blokada.

“Tako da” – reče on, “ako se osjećaš jako loše, uvijek pritisni tu tačku. Momentalno smanjuje pritisak, odstranjuje bol i normalizuje drugi stvari”.

Naravno, ovo nije savjet ili uputstvo za liječenje visokog pritiska ili drugih bolesti, već prva pomoć za hitne slučajeve, kad nemate kod sebe lijekova ili ako ne djeluju, da se trenutno oslobodite nastalog zdravstvenog problema, piše uspesnazena.com.

Ne propustite