Ivan Ivanović se pravda: Ne poznajem dovoljno prilike u BiH

Aktuelno
Ivan Ivanović se pravda: Ne poznajem dovoljno prilike u BiH
Srbijanski voditelj, Ivan Ivanović, koji je izjavom u svojoj emisiji uvrijedio Bosanke silovane u ratu, pod pritiskom javnosti je uputio izvinjenje.

Srbijanski voditelj, Ivan Ivanović, koji je izjavom u svojoj emisiji uvrijedio Bosanske silovane u ratu, pod pristiskom javnosti je uputio izvinjenje.

"Izvinjavam se svima koje je uvrijedilo moje obraćanje u petak. Veliki sam protivnik rata i nasilja. Očigledno ne poznajem dovoljno prilike u BiH", napisao je na Twitter nalogu.

Izvinjenje je uslijedilo nakon brojnih reakcija iz Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, on je tokom emisije izjavio: "Od 1995. godine porastao je broj Bosanki koje rađaju djecu prije 15. godine... I poslije kažu da Plavi šljemovi tamo nisu ništa radili", aludirajući pritom na prisutnost UN-a tokom agresije na BiH.

Tako je uvrijedio više od 20 hiljada žena koje su brutalno silovane tokom agresije, a na ovaj način povezao je s tim zlodjelima i pripadnike UN-a.

To je, naravno, izazvalo brojne negativne reakcije, a mnogi su svoje mišljenje izrazili putem poruka na njegovoj Facebook stranici.

Međutim, ovo nije prvi put da se Ivanović našao u medijima zbog nacionalističkih izjava. Naime, Ivanović je nedavno Albance nazvao "šiptarskim govnima", a u posljednjoj emisiji izjavio je da "roditelji gole albanske pjevačice ne žele od sramote izaći na ulicu", zaključivši da je na ovaj način dokazano da je "blam kad ti je dijete Albanka".

Ne propustite