ZOVU JE 'DRVO NOVCA': Pogledajte gdje trebate staviti OVU BILJKU i novčanik će vam biti PUN PARA DO VRHA!

Objavljeno:19.01.2022 - 14:29
A A A Times Arial

Jedan od najpoznatijih feng šui iscjelitelja negativne energija u domu su bujne, zelene biljke koje će donijeti ne samo pozitivne vibracije,već i bogatstvo.

Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… nazivi su za biljku Crassula ovate.

crasula1

Drvo novca ili krasula potiče iz oblasti Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca.

crasula4

Kako se održava?

Ova sukulentna biljka u svojim mesnatim listovima skladišti vodu, pa je tokom cijelog hladnog periodu dovoljno da je zalijete dva puta. Cvjeta tokom zime, pa ju je potrebno držati unutra sve do aprila, ali ne na temperaturi manjoj od jednog stepena. Voli svetlost, ali ne direktno sunce.

crasula2

Zemlja u koju se sadi treba da sadrži 40 odsto pijeska, 20 odsto šumskog humusa, 20 odsto zemlje za cvijeće, a ostatak treba da bude sitni šljunak ili lomljena cigla.

Gdje je držati?

crasula3

Prema feng shuiu drvo novca treba držati s desne strane ulaznih vrata kako biste privukli energiju novca.

Čak i ako ne vjerujete u istočnjačke mudrosti, okružite se biljkama jer one šire pozitivne vibracije i sigurno vam ne mogu štetiti.

  
 

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!