IMATE LI DEBEO STOMAK, MASNE NASLAGE? JEDITE OVE 4 NAMIRNICE i prepolovit ćete se: GLEDAJTE KAKO VAM SE TIJELO MIJENJA

Porodica i zdravlje
IMATE LI DEBEO STOMAK, MASNE NASLAGE? JEDITE OVE 4 NAMIRNICE i prepolovit ćete se: GLEDAJTE KAKO VAM SE TIJELO MIJENJA
.

Oslobodite se masnih naslaga na stomaku i viška kilograma uz pomoć jednostavne dijete!

Masne naslage na stomaku sastoje se od visceralne masti, nakupljene u blizini vitalnih organa što je čini veoma opasnom. Ova mast se povezuje sa poremećajem metabolizma, kao i povećanim rizikom od kardiovaskularnih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

Nutricionisti preporučuju dijetu baziranu na četiri vrste namirnica koja će vam pomoći da ubrzate topljenje masnih naslaga.

Jaja

Jaja spadaju među najzdravije namirnice, sadrže kvalitetne proteine, zdrave masti i mnoge esencijalne vitamine i minerale. Takođe, na jedinstven način pomažu u dijeti. Oslobađaju malo kalorija, smanjuju apetit i dugo vas drže sitim.

Integralne žitarice

One su uvijek bolji izbor od testenine, belog hleba ili pirinča. Bićete takođe duže siti, a daju malo kalorija.

"Mršavi" proteini

Uvijek je dobro da koristite namirnice sa dosta proteina a malo masnoća - ribu, piletinu, ćuretinu, mladu junetinu. Proteini su važni za rad svih ćelija, a utiču na hormone koji kontrolišu glad.

Topiva vlakna

Beta-glukan i glukomanan su topiva vlakna koja, u kontaktu sa vodom, stvaraju viskoznu materiju. Topiva vlakna ćete naći u u pasulju, sočivu, lanu, kao i u jagodama, psilijumu, akaciji. Pomažu da se oslobodite visceralnih masti i daju osećaj sitosti.

Izbjegavajte slatkiše, al*oholna i bezalkoholna pića a naročito nemojte u ishrani koristiti namirnice koje imaju samo šećere a malo i nimalo proteina - kao što su kolači, gazirani sokovi, sladoled i tome slično.

Izvor: Lepa&Srećna

Ne propustite