Savjeti za roditelje - Evo kako bi trebalo da koristite KLIMA UREĐAJ ako putujete sa djecom

Zanimljivosti
Savjeti za roditelje - Evo kako bi trebalo da koristite KLIMA UREĐAJ ako putujete sa djecom
Ako imate malo dijete i planirate da na odmor putujete kolima koja posjeduju klimu

Ako imate malo dijete i planirate da na odmor putujete kolima koja posjeduju klimu, postoje neke stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju.

Mada djeca su prilično osjetljiva i veoma malo je potrebno kako bi se prehladila.

A to je svakako nešto što želite da izbjegnete na odmoru.

Isto tako, roditelji često ne obraćaju pažnju na to da li koriste klima uređaj na ispravan način dok se voze sa svojim mališanima. Međutim, ako se pridržavate određenih pravila, moći ćete da uživate u sigurnoj vožnji u rashlađenom automobilu.

Rashladite automobil prije vožnje

Prvi savjet je da obratite pažnju gdje ćete parkirati svoj automobil tokom vrelih ljetnjih dana. Savjet je da ga uvijek ostavljate u hladovini, a ako to niste u mogućnosti, obavezno rashladite aubomobil klima uređajem prije nego što unesete dijete.

dijete
FOTO: PIXABAY.COM

Umjerene temperature

Djeca smiju da borave u rashlađenoj prostoriji, ali samo ako razlika u temperaturi spolja i unutra nije velika. Isto važi i za automobil. Preporuka je da razlika u temperaturi ne prelazi 3 do 5 stepeni.

Namjestite da vazduh puše prema gore

Nikako ne treba da dozvolite da klima puše direktno u vaše dijete – prehlada je zagarantovana. Savjet je da naštimujete klimu da puše prema gore, ali treba da vodite računa i o tome u kom smijeru će se hladan vazduh odbijati da ne bi ponovo bio usmjeren ka djetetu.

Koristite odvlaživanje

Ako koristite klima-uređaj u vozilu, onda to radite umjereno. Međutim, ukoliko je u vozilu prevruće, prostor prvo rashladite, pa onda uključite funkciju odvlaživanja, zbog toga što smanjenjem vlažnosti vazduha temperatura od 26, 27 stepeni biće podnošljiva.

Ne propustite