BOLNE ZGLOBOVE liječi KORA OD LIMUNA! Evo kako se pravilno koristi ovaj PRIRODAN LIJEK!

Zanimljivosti
BOLNE ZGLOBOVE liječi KORA OD LIMUNA! Evo kako se pravilno koristi ovaj PRIRODAN LIJEK!
Svi znamo da je limun jedna od najkorisnijih namirnica na planeti.

Svi znamo da je limun jedna od najkorisnijih namirnica na planeti. On nas štiti od brojnih bolesti i s pravom se može nazvati superhranom. Prepun je vitamina i povoljno djeluje na jetru, crijeva, stomak, imuni sistem, ali i nervni i kardiovaskularni sistem.

Limun u svoju ishranu možete da uključite na brojne načine, ali da li ste znali da limun pomaže i kod bola u zglobovima?

Recept za otklanjanje bola u zglobovima pomoću kore limuna

Prvo je potrebno da oljuštite dva limuna i da koru stavite u teglu, a zatim da je prelijete sa 500 ml maslinovog ulja. Podrazumijeva se da je limun neprskan hemikalijama.

unnamed-1

Zatvorite teglu i ostavite da odstoji dvije nedjelje. Nakon dvije nedjelje, možete preliti svoje iscjeljujuće ulje na čistu gazu i postaviti na bolni zglob, a zatim staviti plastičnu kesu preko toga. Uradite to uveče i ostavite preko noći. Ujutru bi trebalo da se osjećate mnogo bolje.

Naravno, ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenje.

Ne propustite